Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Opitý vodič zrámoval Valériu (27) na bicykli: Polámaná skončila v nemocnici

Vážna nehoda pri Zvolene Zobraziť galériu (4)
Vážna nehoda pri Zvolene (Zdroj: Foto: polícia)

VEĽKÁ LÚKA - Vážna dopravná nehoda sa stala včera popoludní pri Zvolene. Cyklistka (27) sa zrazila s fiatom. Auto skončilo v priekope, Valéria s vážnymi poraneniami v nemocnici.

Polícia vo Zvolene vyšetruje pondelkovú nehodu, ktorá sa stala o 16.15 hodine, v katastri obce Veľká Lúka. Ako informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová, 27-ročná cyklistka z Banskej Bystrice, ktorá jazdila pri pravom okraji cesty v smere od Veľkej Lúky na Sliač, náhle v bezprostrednej blízkosti vošla do jazdnej dráhy 58-ročnému vodičovi na Fiate Punto z Dobrej Nivy. Vodič jazdil rovnakým smerom a cyklistku predchádzal v ľavo, pričom došlo k zrážke.

FOTO Opitý vodič zrámoval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Opitý vodič zrámoval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pri nehode boli privolaní záchranári do niekoľkých minút. "Cyklistku pri vedomí sme po prvotnom ošetrení previezli so zlomeninou dolnej končatiny do zvolenskej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Vodič pod vplyvom alkoholu

"Po zrážke vodič vyšiel s vozidlom mimo cestu do priekopy v smere svojej jazdy, kde sa prevrátil na ľavý bok. Cyklistka pri nehode utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní," doplnila Faltániová.

FOTO Opitý vodič zrámoval
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Alkohol u cyklistky zistený nebol. U vodiča bola dychová skúška pozitívna, namerali mu 0,82 miligramu alkoholu, čo je 1,71 promile. Vodičovi bude v krátkom čase vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla, je odhadnutá na 2200 eur.  

Viac o téme: NehodaCyklistkaBanská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu