Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prvá obeť Kotlebovej kandidátky: Poslanec, zapletený do bitky cudzinca, sa vzdal mandátu

Andrej Medvecký
Andrej Medvecký (Zdroj: Facebook/Andrej Medvecký)

BRATISLAVA - Po tom, čo na povrch vyplávala kauza okolo bitky cudzinca z Dominikánskej republiky, sa Andrej Medvecký vzdal svojho mandátu. Práve dnes si mal spolu s ďalšími 149 poslancami prevziať osvedčenie o zvolení za poslanca Národnej rady SR.

Andrej Medvecký, ktorý sa dostal do parlamentu za Kotlebovu ĽS-NS sa vzdal poslaneckého mandátu. Informovali o tom tvnoviny.sk. Medvecký čelí obžalobe kvôli brutálnej bitke. Vec prejednáva  Oresný súd v Námestove.

Kandidáti za poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, ktorých zvolili oprávnení voliči v parlamentných voľbách 5. marca, si dnes slávnostne prevezmú osvedčenie o zvolení za poslanca Národnej rady SR. Udeje sa tak v budove parlamentu na Župnom námestí v Bratislave. Osvedčenie si prevezme 150 poslancov .

Dnes si mal prevziať mandát aj novozvolený poslanec Medvecký, ktorý je šéf žilinského klubu Ľudovej strany naše Slovensko. Vo štvrtok stál pred súdom. Podľa obžaloby mal spolu s bratom zbiť Lennyho Cruza z Dominikánskej republiky. Podľa svedkov incidentu mala byť motívom bitky mužova farba pleti.

Cudzinec sa išiel v osudný večer s bratrancami svojej priateľky zabaviť. Bitka sa strhla v noci 1. novembra 2014 pred barom na nábreží Oravskej priehrady. Obžalovaný Medvecký je aj v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu. Včerajšie pojednávanie bolo odročená na 12. mája.

Viac o téme: BitkaPoslanec MandátAndrej Medvecký
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu