Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tomášov: Chlapci pili malinovku s ortuťou!

Marek Molnár (16): - Po vypití som mal horkú chuť v ústach.
Marek Molnár (16): - Po vypití som mal horkú chuť v ústach.

TOMÁŠOV - Šokujúce! Do plastovej fľašky s malinovkou v Tomášove (okres Senec) sa zatiaľ neznámym spôsobom dostala ortuť! Z nechutného nápoja si odpili štyria školáci! Podrobnosti prípadu, ktorý sa stal v škole, vyšetruje polícia. Podľa toxikologičky chlapcom otrava nehrozí.

Nezvyčajný prípad sa stal posledný deň pred veľkonočným voľnom po hodine telocviku. „Jeden zo žiakov mal na lavici položenú fľašku s malinovkou. Najskôr si z nej odpili traja jeho spolužiaci. Keď si upil štvrtý, ktorému fľaška patrila, zacítil v ústach horkosť a nechutný nápoj vypľul späť do fľašky. Tak sme sa dostali k vzorke nápoja. Videla som v ňom guľôčky ortuti! Štyroch žiakov sme okamžite poslali k lekárke a ešte v ten deň boli na vyšetrení aj v Bratislave,“ povedala Mária Máčeková, riaditeľka školy.

Aký malo odpitie malinovky s ortuťou účinok na chlapcov? „V ten večer ma veľmi bolela hlava. Na druhý deň som bol viackrát na toalete. Nebolo to však nič vážne,“ vraví jeden zo štvorice školákov Marek Molnár (16). Otázne je, ako sa ortuť do fľašky dostala. „Polícia začala trestné stíhanie pre podozrenie, že školáci sa napili tekutiny s ortuťou,“ informovala Alena Toševová, krajská policajná hovorkyňa.

Otrava nehrozí


„Po požití malého množstva kovovej ortuti z teplomera nehrozí nebezpečie otravy, pretože sa veľmi rýchlo vylúči z čreva a len nepatrne sa vstrebe do organizmu,“ vraví lekárka Silvia Plačková z Národného toxikologického informačného centra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu