Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tajné stretnutie prezidentov: Tibor Gašpar u Andreja Kisku kvôli kauze Matovičovho bieleho koňa

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kauza okolo Matovičovho bieleho koňa naberá na obrátkach. Prezident Andrej Kiska si zavolal policajného prezidenta Tibora Gašpara. Predmetom tajných rozhovorov bol aj predseda Obyčajných ľudí Igor Matovič.

Stretnutie dvoch prezidentov prebiehalo za zatvorenými dverami. Obsah rozhovor nie je oficiálne známy a palác ho nekomentoval. Ako informoval portál aktuality.sk, predmetom diskusie mala byť aj aktuálna kauza okolo predsedu Obyčajných ľudí Igora Matoviča. „Predmetom rozhovoru bolo viacero aktuálnych tém,“ odpovedal šéf komunikačného oddelenia kancelárie prezidenta Roman Krpelan na otázku, či sa rozhovor týkal kauzy „bieleho koňa“.

Kauza rozvírila politické hladiny uplynulý týždeň, keď premiér Robert Fico zaútočil na Igora Matoviča. Povedal, že svoju firmu prepísal v roku 2008 na bieleho koňa, prepral 121 miliónov korún (viac ako 4 milióny eur) a účtovníctva sa zbavil. Matovič sa bráni, že firmu predal zákonne, daň zaplatil a účtovníctvo má v poriadku.

Prípadom sa začala polícia zaoberať a začala trestné stíhanie pre podozrenie zo skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie. Už stihla vypočuť Pavla Vandáka, na ktorého líder Obyčajných ľudí firmu previedol. Prezident Kiska už skôr avizoval, že sa zaujíma o aktuálne kauzy a prácu polície.

 

 
 

Viac o téme: StretnutiePrezidentTibor GašparAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu