Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prváčika opili na mol!

Matka je šokovaná z toho, čo sa stalo Dominikovi. Zobraziť galériu (2)
Matka je šokovaná z toho, čo sa stalo Dominikovi.

VEĽKÉ RIPŇANY - Toto azda ani nemôže byť pravda! Dvaja dospelí muži vo Veľkých Ripňanoch v Topoľčianskom okrese na mol opili malého prváčika Dominika (7)!

Chlapček sa ledva dopotácal domov, kde odpadol a musela ho ratovať záchranka. Ešte po štyroch hodinách a dvoch infúziách mu namerali v krvi 0,21 promile alkoholu! Prípad už vyšetruje polícia. Nik netuší, prečo František B. (45) a Milan A. (36) chlapca nútili piť. „Syn si vzal korčule a išiel za kamarátom. Tí chlapi na vedľajšej ulici robili na stavbe domu. Boli opití. Keď išiel Dominik okolo, za ruku ho stiahli do dvora. V dome ho zamkli a pustili psa, aby nemohol utiecť. Opili mi ho takmer do bezvedomia,“ hnevá sa Dominikova mama Hana Chalúpková. „Dali mi jeden veľký pohár a potom dva také menšie,“ povedal Dominik. Ten tvrdí, že muži mu hrozili, že ak alkohol nevypije, utopia ho v potoku! „Poháre mi tlačili k ústam,“ priznáva modrooký prváčik.

„To, čo som pil, bolo hnedé,“ opisuje nápoj, pravdepodobne koňak. Dominikova mama nezabudne, ako sa jej syn vrátil domov. „Stále mal obuté korčule. Pri bráne spadol, udrel sa o stĺp a začal strašne plakať. Bol ako bábka, nohy mu lietali, nevládal stáť,“ zúfa mama. „Veľmi mi bolo zle,“ vraví aj chlapček, ktorého záchranka odviezla do nemocnice v Topoľčanoch. „Dali mu infúzie, ležal na ARO,“ dodáva matka. Prípad prešetruje polícia. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci vydierania,“ povedal nitriansky policajný hovorca Miloš Fábry. Obaja muži sú už vo väzbe. „Hrozí im trest 4 až 10 rokov odňatia slobody,“ dodal M. Fábry.

DETI A ALKOHOL? JE TO TRESTNÉ!

Ani vaječný koňak by nemali deti ochutnávať! Ak ste to chceli počas sviatkov skúsiť, zabudnite na to! Alkohol zvyknú dospelí ponúknuť deťom na rodinných oslavách. Deťom však spôsobuje nezvratné poškodenie mozgových buniek, pečene a vedie k závislosti v dospelosti! Navyše je podávanie alkoholu mladistvým trestné. Tým, ktorí tento zákon porušia, hrozí peňažný trest, zákaz činnosti (v prípade prevádzkovania reštaurácií) či podmienka. Ak alkohol dieťaťu podávajú rodičia sústavne, väčšinou je mu od štátu pridelený sociálny kurátor, ktorý dohliada, aby sa táto situácia neopakovala. Ak i napriek tomu zákon porušujú, súd môže rozhodnúť o zverení dieťaťa do náhradnej starostlivosti.

Chceš sa stať súčasťou tímu Bleskoviek? >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu