Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Začína fungovať nové klientské centrum v Bratislave: Doklady tam vybaví každý

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Od pondelka 1. februára začne fungovať nové klientské centrum pre obyvateľov Bratislavy. Nájdu ho na Tomášikovej ulici č. 46 v obnovenej budove bývalého obchodného domu Ikea. Na mieste vybavíte potrebné dokumenty, ministerstvo zdôrazňuje, že o vydanie vodičkého a občianskeho preukazu tam môže požiadať každý, nie len obyvatelia okresov Bratislava I a III.

Do klientskeho centra sa v týchto dňoch sťahujú štátni úradníci z desiatich adries v hlavnom meste. V jeho priestoroch bude sídliť aj Okresný úrad Bratislava. Informoval o tom tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra.

"Pre občanov a podnikateľov to bude znamenať, že jednoduchšie a pohodlne na jednom mieste vybavia svoje úradné veci so štátom. Klientske centrum bude mať úradné hodiny každý deň bez obedňajšej prestávky," uviedol vo vyjadrení rezort vnútra. Pre občanov budú v klientskom centre dostupné služby ako napríklad prihlasovanie a prevod držby vozidiel, agenda živností, štátneho občianstva, osvedčovanie listín a overovanie podpisov, zmena mena a priezviska, ako aj záležitosti lesného a pozemkového hospodárstva či životného prostredia a cestnej dopravy.

Klientské centrum pre každého

"Nebudú, pochopiteľne, chýbať ani služby vybavovania dokladov pre okresy Bratislava I a III, avšak o vydanie vodičského preukazu či o vydanie nového občianskeho preukazu za stratený, odcudzený alebo z dôvodu uplynutia platnosti môže v novom klientskom centre požiadať občan z ktoréhokoľvek mesta či obce Slovenska," zdôraznilo ministerstvo.

Začína fungovať nové klientské
Zobraziť galériu (1)

Rezort vnútra v tejto súvislosti upozorňuje aj na niekoľko výnimiek. "Naďalej platí, že prvý občiansky preukaz pri dovŕšení 15 rokov vydá občanovi okresné riaditeľstvo Policajného zboru v územnom obvode, kde má občan trvalý pobyt. Ak má 15-ročný občan trvalý pobyt v prvom a treťom okrese Bratislavy, o prvý občiansky preukaz požiada v klientskom centre na Tomášikovej ulici. V ostatných prípadoch je potrebné požiadať o prvý občiansky preukaz na pracoviskách dokladov podľa miesta trvalého pobytu," upozorňuje ministerstvo.

Stále tiež platí, že občania, ktorí majú vydané občianske preukazy do 30. júna 2008, môžu požiadať o vydanie nového občianskeho preukazu len na okresnom riaditeľstve Policajného zboru v územnom obvode podľa miesta trvalého pobytu. Takisto žiadosti o výmenu alebo obnovenie zahraničného vodičského preukazu občan podáva na oddelení dokladov okresného riaditeľstva Policajného zboru v mieste, kde má evidovaný pobyt.

Viac o téme: DokladyPolícia Klientské centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu