Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Celému Slovensku hrozí poľadovica a hmly: FOTO V Bratislave je to samý ľad!

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnešný deň pre celé Slovensko výstrahu I. stupňa pred poľadovicou, ku ktorej sa na niektorých miestach môže pridať aj hmla. O výstrahách informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Pre väčšinu okresov Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja platí výstraha pred poľadovicou na celý deň, pre okresy Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja pre dopoludňajšie hodiny.

Na východe Slovenska treba podľa meteorológov počítať dopoludnia aj s hmlou, SHMÚ vydal výstrahu I. stupňa pre okresy Prešovského a Košického kraja, pričom dohľadnosť predpokladá miestami 50 až 200 metrov.

Poľadovica skomplikovala premávku MHD i prímestskej dopravy v Bratislave

Vytvárajúca sa poľadovica ovplyvnila aj premávku bratislavskej MHD v rannej špičke.

"Zaznamenali sme nepravidelnú dopravu, prišlo k zdržaniam i výpadkom niektorých liniek," priznala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.

"V súčasnosti už postupne všetky linky premávajú podľa platných cestovných poriadkov," povedala Volfová. Počas rána prišlo aj k meškaniam liniek prímestskej dopravy. Hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová informovala, že od 06.30 h začali meškať spoje smerujúce do Bratislavy z okolia Šamorína a Senca.

"Meškania na niektorých spojoch dosahujú až 60 minút," uviedla hovorkyňa. "Z ostatných smerov prichádzajú autobusy podľa cestovného poriadku, prípadne len s niekoľkominútovým zdržaním," dodala.

Hlavné mesto v rámci zimnej údržby dnes uskutočnilo posypy na mostoch a na nájazdoch na mosty, takisto napríklad na Starých gruntoch a Devínskej ceste. "V súčasnosti sa pracovníci zimnej údržby starajú o odstraňovanie poľadovice na námestiach a chodníkoch," uviedla hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy Ivana Skokanová.

Viac o téme: SlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu