Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Skončí Fico pre svoje názory na súde? Jeho nenávistné výroky rieši prokuratúra

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výroky premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o tom, že je potrebné zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku, rieši od pondelka 11. januára Generálna prokuratúra SR.

Informuje o tom na svojom webe Denník N, ktorému to potvrdila hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová. Podľa jej slov bolo na Generálnu prokuratúru v nedeľu 10. januára podané emailom trestné oznámenie. To sa týka hanobenia rasy, národa a presvedčenia a podnecovanie k rasovej, národnostnej a etnickej nenávisti, za čo hrozí trojročné väzenie. Denník informuje, že email poslala fyzická osoba, ktorej totožnosť nie je známa, za výroky predsedu vlády zo 7. januára.

Premiér Fico vtedy uviedol, že Slovenská republika musí byť zabezpečená pred hrozbami a jediná cesta, ako minimalizovať riziká, je zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku. Tá by podľa neho vznikla naplnením povinných kvót. Predseda vlády to povedal v reakcii aj na udalosti v nemeckom Kolíne nad Rýnom, kde počas novoročných osláv došlo k masovému sexuálnemu obťažovaniu a okradnutiu žien.
 

Viac o téme: Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu