Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na cestách si dajte extra pozor! Počas víkendu hrozí na väčšine územia poľadovica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA -Vodiči by si mali dávať počas víkendu na cestách pozor. Na väčšine územia Slovenska totiž dnes aj v nedeľu (10.1.) hrozí poľadovica.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa. Platí pre väčšinu krajov okrem Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho. "Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," varujú meteorológovia.

Slovenská správa ciest na svojej webstránke informuje, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach Žilinského a čiastočne Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja je povrch vozoviek sčasti pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jeden až dva centimetre.

Vodičov SSC upozorňuje aj na zľadovatený sneh či hmlu, ktoré sa môžu vyskytovať v niektorých lokalitách. "Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov sa vyskytuje v lokalite Turňa nad Bodvou, Iliašovce a Švábovská Stráň. Dohľadnosť od 200 do 100 metrov sa vyskytuje na území západného Slovenska v lokalite Bratislava a jej blízkom okolí a na takmer celom území východného Slovenska," informuje SSC.

Viac o téme: PoľadovicaCesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu