Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

PREDPOVEĎ POČASIA na Silvester a Nový rok: Dajte si pozor, zima udrie v plnej sile práve dnes!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Koniec roka je tu a s tým sú už tradične spojené aj silvestrovské oslavy. Ak sa ich chystáte stráviť niekde vonku, majte sa na pozore. Zima totiž podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu udrie v plnej sile práve dnes.

Tento rok je k nám zima zatiaľ veľmi prívetivá. Až doteraz sme sa totiž mohli tešiť priaznivým teplotám, ktoré takmer nikde na Slovensku neklesali pod nulu. No to sa má už dnes zmeniť. Práve na Silvestra má totiž poriadne primrznúť. Ak sa teda chystáte ísť oslavovať do mesta, určite sa teplo oblečte a nič nepodceňte. Ortuť teplomera miestami klesne až 17 stupňov pod nulu. A tu už je spomínaná predpoveď na dnes a zajtra: 

PREDPOVEĎ POČASIA na Silvester
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

ŠTVRTOK

Nad Karpaty a Balkán prúdi od severovýchodu veľmi studený vzduch. Dnes bude slnečno, ale zima. Najvyššia denná teplota dosiahne -5 až +1 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m len okolo -6. Fúkať bude väčšinou slabý, na západe prevažne juhovýchodný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na juhozápade v nárazoch aj okolo 14 m/s (50 km/h).

PIATOK

Spočiatku prevažne jasno, cez deň od západu postupne pribúdanie oblačnosti. V západnej polovici na viacerých miestach, vo východnej len ojedinele, sneženie. Nočná teplota -5 až -11, v dolinách a kotlinách miestami -12 až -17 st. Denná teplota -5 až 0 st. Slabý premenlivý vietor.

Viac o téme: SilvesterNový rokPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu