Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Aby vás Vianoce nezastihli nepripravených: Takto bude premávať MHD v Bratislave

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky, DPB)

BRATISLAVA – S nezadržateľne sa blížiacimi Vianocami prichádza aj množstvo zmien, ktoré ovplyvnia každodenný život v hlavnom meste. Pripravili sme pre vás TOP prehľad, ktorý zabezpečí, že sa na Štedrý deň, ako aj v ďalšie sviatočné dni, dostanete všade, kam potrebujete, a to hlavne načas.

Od 23. decembra až do 8. januára bude platiť režim „pracovný deň – školské prázdniny“, treba si dať na to pozor. V samotný Štedrý deň budú autobusy, trolejbusy a električky jazdiť tak, ako počas dní pracovného pokoja. Po piatej hodine poobede však postupne prestanú premávať všetky prostriedky Dopravného podniku.

Aby vás Vianoce nezastihli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: DP BA)

Od 18:30 ich nahradia linky nočnej dopravy z Hlavnej stanice a Hodžovho námestia, ktoré budú premávať až do 6:30 nasledujúceho dňa. Prvý sviatok vianočný už bude premávka zariadená ako v dňoch pracovného pokoja, z okrajových častí mesta budú dopravné prostriedky premávať od 7:00. V sobotu 26.12. budú spoje opäť dostupné ako v dňoch pracovného pokoja.

To platí aj pre Silvester, no linky číslo 153, 525, 801 a 901 budú premávať v režime „pracovný deň – školské prázdniny“. Od 22:00 v historickej časti mesta (Jesenského, Námestie Ľ. Štúra) nebudete môcť nasadnúť na žiadnu električku, a to kvôli oslavám nového roka. Približne od 23:30 do cca 2:00 ráno 1. januára bude uzatvorené aj Vajanského nábrežie.

Aby vás Vianoce nezastihli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dpb.sk)

V tomto čase, až do 6:30 ráno, Dopravný podnik posilní dopravu na vybraných autobusových a trolejbusových linkách, navyše budú premávať električky N5, Dúbravka – tunel – Rača, N8, Astronomická – Poštová Martinus a odtiaľ už ako N10 na Námestie SNP, Kamenné námestie, Špitálsku, Krížnu, Trnavské mýto a cez Vajnorskú do Vozovne Jurajov dvor.

Prvý január budú všetky dopravné prostriedky v Bratislave premávať ako v dňoch pracovného pokoja, prvé odchody sa očakávajú od 6:30, v okrajových častiach mesta od 7:00.

Viac o téme: Dopravný podnikSviatkyPremávkaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu