Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šimonka (6) prepustili z nemocnice

KOŠICE - Napätie, neistota a strach pominuli. Po troch týždňoch od zrážky auta s vlakom si rodičia dvoch malých, vážne zranených detí z Bardejova konečne vydýchli. Dcérku Simonku (9) síce pustili z košickej nemocnice už skôr, ale jej brata Šimonka (6) len včera.

Oboch súrodencov po úraze hlavy a poraneniach kostí hospitalizovali v košickej detskej fakultnej nemocnici (DFN), kde podstúpili aj operácie. Rýchlejšie sa zotavila Simonka, zdravotný stav jej bračeka bol vážnejší. Z umelého spánku ho prebrali až po niekoľkých dňoch. Hoci ešte nie je celkom fit a musí naďalej rehabilitovať, včera ho už prepustili do domáceho liečenia.

„Dieťa komunikuje, zlepšila sa aj jeho pohybová aktivita. Čaká ho intenzívna rehabilitácia,“ uviedla hovorkyňa DFN Veronika Krausová. K nešťastiu došlo 6. marca na železničnom priecestí bez závor, len pár metrov od bydliska detí. Otec ich viezol ráno autom do školy práve vo chvíli, keď touto časťou (Pod šibenou horou) prechádzal osobný vlak. Hoci miestni obyvatelia už dávnejšie žiadali osadenie závory, dokonca spísali petíciu, neuspeli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu