Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V U. S. Steel našli ortuť

Látku našli v stredu v priestoroch spoločnosti U.S. Steel Košice.
Látku našli v stredu v priestoroch spoločnosti U.S. Steel Košice.

KOŠICE - V Košiciach po necelom týždni pravdepodobne zaznamenali ďalší nález jedovatej ortuti. Látku našli v stredu v priestoroch spoločnosti U.S. Steel Košice. Informovala o tom hovorkyňa košickej polície Jana Demjanovičová. Podľa hovorcu spoločnosti Jána Baču išlo o veľmi malé množstvo látky.

"Tekutinu rozlial neznámy páchateľ v priestoroch spoločnosti, tekutina bola po zaistení zaslaná na chemickú a mikrobiologickú analýzu," povedala Demjanovičová. Vyšetrovateľ začal podľa nej trestné stíhanie vo veci pre zločin všeobecného ohrozenia.

"Išlo o minimálne množstvo látky, ktoré v žiadnom prípade nemohlo ohroziť zdravie ľudí," povedal ČTK hovorca spoločnosti U.S. Steel Košice Ján Bača.

Ortuť v tele človeka pôsobí negatívne na tvorbu krvi, pľúca a mozog. Najnebezpečnejšia je pri vyšších teplotách v uzavretej miestnosti, do tela sa môže dostať aj priamym kontaktom cez pokožku.

Takmer kilogram ortuti zaistili v Košiciach hasiči minulý piatok v prevádzke potravín. Ortuť bola v plastovej fľaši v igelitovej taške.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu