Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Černák na mieste činu!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

POPRAD - Hlavu nepohodlného expolicajta Gustáva Slivenského († 33) našli náhodní svedkovia v marci 1997 na kapote auta. Páchatelia na ňu nastokli policajnú čiapku. Od tela ju mali oddeliť zaživa! Aj za touto brutalitou má stáť azda najznámejší predstaviteľ slovenského podsvetia Mikuláš Černák.

Takmer na deň presne desať rokov po vražde sa Černák včera objavil na mieste činu. V popradskom hoteli Gerlach, kde sa celá vražda odohrala, prebehla policajná rekonštrukcia prípadu.

Po desiatich rokoch sa Miki vrátil do popradského hotela Gerlach, kde mal v pivničných priestoroch nožom dopichať Gustáva Slivenského († 33).

Okrem Černáka sa na včerajšej rekonštrukcii zúčastnili aj svedkovia, ktorí boli pri tomto ohavnom čine. Podľa informácií Nového Času počas rekonštrukcie neboli žiadne problémy a bývalý boss banskobystrického podsvetia s políciou spolupracoval.

Mikuláša Černáka priviezli do hotela okolo desiatej hodiny dopoludnia. Aby jeho prítomnosť nevzbudzovala veľkú pozornosť, vošiel dnu zadným vchodom. V pivničných priestoroch s políciou zotrval takmer dve hodiny. Odtiaľ Mikiho previezli na popradskú políciu, kde vypovedali svedkovia. Krátko po 16. hodine previezli Černáka v modrej dodávke do Ilavy. „Môžem potvrdiť, že v Poprade sa uskutočnila rekonštrukcia vraždy Gustáva Slivenského. Vyšetrovateľ to považoval za potrebné,“ povedal policajný hovorca Martin Korch. Černák sa na rekonštrukcii správal suverénne a všetko poprel, navyše svoju obhajobu postavil na spochybňovaní svedkov. Polícia doteraz Černáka právoplatne obvinila z 2 vrážd, v ďalších 6 prípadoch sa čaká na súhlas českej strany, Slivenského mal Miki zabiť presne pred desiatimi rokmi. Svoju popravu si mal vyslúžiť tým, že údajne chcel kúpiť ostreľovaciu pušku a ňou Černáka zlikvidovať. V šatni pre čašníkov ho Miki neskôr bodal brutálne nožom do hrude a brucha. Keď muž ešte žil, odrezali mu páchatelia hlavu od tela. Na výstrahu pre ostatných Miki nariadil, aby jeho hlavu dali s policajnou čiapkou na kapotu auta pred dom, kde býval. Horiace torzo zvyšku tela našiel vodič autobusu pri ceste pri Vernári.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu