Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Predpoveď počasia (ne)poteší: Teplotné prekvapenie, ktoré má nepríjemný háčik

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aj keď do začiatku kalendárnej zimy zostáva ešte pár týždňov, miestami to vyzerá, že sneh a mráz sa už nevedia dočkať, kedy udrú v plnej sile. Podľa meteorológov zo SHMÚ sa však začiatok budúceho týždňa bude viac podobať na príjemnú jeseň, hoci ku koncu nás opäť ovanie chlad. Teplo si však až tak veľmi neužijeme, pretože na väčšine Slovenska nás čaká zamračená obloha s dažďom a vietor.

Najchladnejšia zima storočia: Experti varujú, že zamrzne všetko živé, 50-tisíc ľuďom hrozí smrť!

V pondelok bude oblačno až zamračené a na mnohých miestach sa vyskytne dážď, v noci od cca 600, cez deň od 1000 m sneženie. Nočná teplota klesne na 4 až -2, denná stúpne na 7 až 12, na severe okolo 5 stupňov. Nepoteší nás však vietor, ktorý povanie od západu rýchlosťou 15 až 35 km/h, v nárazoch dosiahne 65 až 90 km/h. Na horách treba rátať až s víchricou.

V utorok bude do Európy prúdiť teplý a vlhký morský vzduch, ktorý so sebou prinesie prevažne veľkú oblačnosť s dažďom a prehánkami. Nočná teplota zostúpi na 5 až 0, na juhozápade okolo 7 stupňov. Denná sa vyšplhá na 7 až 12, na severe miestami okolo 5 stupňov.

Foto od čitateľa Romana, dnes dopoludnia na Donovaloch.
Zobraziť galériu (5)
Foto od čitateľa Romana, dnes dopoludnia na Donovaloch.  (Zdroj: Tip)

Ani v stredu sa nevyhneme oblačnému až zamračenému počasiu s dažďom, a to najmä na severe. Cez deň sa na juhozápade postupne oblačnosť zmenší. Nočná teplota spadne na 5 až 1, na juhozápade okolo 7 stupňov, denná to dotiahne na 5 až 10, na juhozápade na 10 až 15 stupňov. Radosť z tepla nám bude kaziť premenlivý, na juhozápade západný až severozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 25 km/h, v nárazoch okolo 45 km/h.

Vo štvrtok sa má konečne trošku vyčasiť, ale aj tak nás čaká iba polojasná obloha, v nižších polohách miestami zamračené s nízkou oblačnosťou alebo hmla. Ortuť teplomera bude v noci ukazovať 4 až -1, v dolinách a kotlinách miestami okolo -3 stupňov. Cez deň 5 až 10 stupňov.

Dva stupne a jemná vrstva snehu
Zobraziť galériu (5)
Dva stupne a jemná vrstva snehu  (Zdroj: Tip)

Predpoveď počasia (ne)poteší: Teplotné
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip)

V piatok má pokračovať prílev teplého vzduchu od juhozápadu. ale slnka si asi veľa neužijeme. Bude zamračené s nízkou oblačnosťou alebo hmla. Ojedinele sa objaví aj mrholenie. Nočná teplota klesne na 4 až -1, v horských dolinách a kotlinách miestami na okolo -3 stupňov. Denná teplota vystúpi na 2 až 7, pri ojedinele zmenšenej oblačnosti na okolo 9 stupňov.

Pre tých, ktorí sa tešili na vyššie teploty aj počas víkendu, nemáme dobré správy. Nočná teplota v sobotu zostúpi na 4 až -1, v horských dolinách a kotlinách miestami na okolo -3 stupňov, avšak cez deň sa vyškriabe len na 1 až 6 stupňov. V nižších polohách má byť zamračené s nízkou oblačnosťou alebo hmla. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách bude polojasno až oblačno. Nevyhnneme sa ani občasnému mrholeniu.

Viac o téme: PočasieShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu