Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slnečná jeseň sa chýli ku koncu: Slovákov čaká prvý týždeň sychravého medziobdobia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Cez Slovensko bude postupovať ďalej na východ teplý front, za ktorým začne prúdiť do našej oblasti od západu opäť teplý vzduch. V noci bude zamračené a spočiatku bude na mnohých miestach dážď, od cca 1300 metrov sneženie. Nad ránom sa na juhu západného a stredného Slovenska očakáva ustávanie zrážok.

Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 9 až 4 stupne, na juhozápade miestami okolo 11 stupňov Celzia. Fúkať bude západný až severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 8 m/s (5 až 30 km/h), miestami v nárazoch na západe a severe okolo 14 m/s (50 km/h). Na horách sa očakáva búrlivý vietor, miestami až víchrica.

Pondelok: Začiatkom týždňa bude oblačno až zamračené a spočiatku miestami dážď, od cca 1800 metrov sneženie. V priebehu dňa sa na západnom a strednom Slovensku od západu očakáva čiastočné zmenšovanie oblačnosti a ubúdanie zrážok. Najvyššia denná teplota vystúpi na 8 až 13 stupňov, v južnej polovici západného Slovenska a na juhu stredného Slovenska miestami okolo 15 stupňov Celzia.

Slnečná jeseň sa chýli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 4 stupňov. Fúkať by mal prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), popoludní postupne zoslabne. Na horách sa spočiatku očakáva búrlivý vietor, ktorý bude postupne slabnúť.

Utorok: Po okraji tlakovej níže nad severozápadnou Európou bude prúdiť od západu do našej oblasti teplý a vlhký vzduch, preto bude polooblačno, neskôr od západu postupne oblačno až zamračené. V noci sa ojedinele, cez deň miestami, objaví občasný dážď alebo prehánky. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 6 až 0 stupňov, tá denná v rozmedzí 7 až 13 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Streda: Od západu sa presunie nad našu oblasť brázda nízkeho tlaku vzduchu spojená so zvlneným studeným frontom. Podľa meteorológov bude oblačno až zamračené, na viacerých miestach dážď alebo prehánky.

Slnečná jeseň sa chýli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Popoludní očakávajú čiastočné zmenšovanie oblačnosti a zrážky, miestami bude veterno. Nočná teplota vystúpi na 8 až 2 stupne, denná sa bude pohybovať v rozmedzí 8 až 13 stupňov, na juhu západného Slovenska okolo 15 stupňov Celzia.

Štvrtok: Za studeným frontom sa v chladnejšom vzduchu prechodne rozšíri od západu do našej oblasti výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Malo by byť polooblačno až oblačno, ojedinele sa objavia prehánky. Nočná teplota vystúpi na 6 až 0 stupňov, tá denná na 8 až 14 stupňov Celzia.

Piatok: Po okraji rozsiahlej tlakovej níže nad severnou Európou bude postupovať od západu cez strednú na východ Európu studený front, takže bude oblačno až zamračené. Na viacerých miestach sa očakáva dážď, od 1200 metrov sneženie. Nočná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí 8 až 2 stupňov, denná v rozmedzí 7 až 13 stupňov Celzia.

Slnečná jeseň sa chýli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu