Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zločiny v priamom prenose

Kamerový systém obsluhuje aj mestský policajt Rastislav Procházska. Zobraziť galériu (2)
Kamerový systém obsluhuje aj mestský policajt Rastislav Procházska.

PREŠOV - Desať kamier prešovskej mestskej polície už odhalilo množstvo kriminálnych činov, ale aj kurióznych situácií. Policajtom sa vďaka nim podarilo zadržať utečencov z Ázie či muža, ktorý nemilosrdne zmlátil okoloidúceho.

„Kamery sú rozmiestnené najmä v centre mesta, ale osvedčili sa, a preto ich chceme rozšíriť aj na sídliská,“ povedal tlačový tajomník prešovskej radnice Michal Kaliňák. Osem z desiatich kamier je otáčavých.

„Dokážu sa otočiť o 360 stupňov do strán a o 180 stupňov zhora nadol,“ poznamenal Kaliňák. Zvyšné dve, ktoré kontrolujú priestor pred mestskou políciou na Jarkovej ulici, sú stacionárne. Tie sa točia len o 180 stupňov sprava doľava a opačne. Každá kamera stojí približne 400-tisíc korún. Tohto roku v Prešove pribudnú najmenej dve - na sídliskách Šváby a Sekčov. „Vytypovali sme najrizikovejšie miesta, najmä v blízkosti krčiem a nočných podnikov,“ poznamenáva tlačový tajomník.

Na nové kamery majú v meste vyčlenených 400-tisíc korún, čo však stačí len na jednu novú kameru. „Požiadali sme Radu vlády pre prevenciu kriminality o ďalšieho pol milióna a mohli by nám pomôcť aj miestni podnikatelia,“ pripomenul M. Kaliňák. Ak by sa im podarilo získať viac peňazí, kamery by umiestnili aj na Sídlisku III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu