Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ďalšia dovolenka prezidenta Kisku odhalená: Deti zobral k moru, opäť potajomky

Prezident Andrej Kiska. Zobraziť galériu (3)
Prezident Andrej Kiska. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska si v tomto roku dopraje poriadny oddych. Iba pred pár dňami mal tráviť čas so svojimi deťmi v Grécku, pričom informácie o dovolenke jeho kancelária tají.

Kiska bol koncom októbra na dovolenke v Grécku, informuje Pravda. Zároveň pripomína, že prezidentská štandarda nebola v čase jeho neúčasti zvesená. Prezidentov hovorca Roman Krpelan iba priznal, že "prezident bol počas prezidentských prázdnin so svojimi deťmi". Oficiálna stránka prezidenta v čase, keď mal byť na dovolenke, žiadny program neuvádza.

Ďalšia dovolenka prezidenta Kisku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Tá sa mala udiať medzi 24. októbrom, kedy sa zúčastnil v Uhrovci na spomienke na Ľudovíta Štúra a 31. októbrom, keď bol na pohrebe Jána Chryzostoma Korca. Odborníčka na protokol Mária Holubová vidí v prezidentovom konaní problém. Pre denník pripomína, že "funkcia prezidenta je však práca, povolanie, zviazané s prísnym dodržiavaním istých pravidiel."

Zvinutie prezidentskej štandardy a zvolený čas dovolenky nepovažuje za vhodné, myslí si pedagogička z Vysokej školy medzinárodných a politických vzťahov v Bratislave a Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Prezident Kiska sa opäť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Kancelária prezidenta odpovedá na otázky súvisiace s prezidentovými dovolenkami vyhýbavo. Argumentuje tým, že chce prezident chrániť svoje dve malé deti. Kiska je navyše známy tým, že používal vládny špeciál na súkromné účely. Noviny vyčíslili, že od nástupu do funkcie mohol prevoziť až 140 tisíc eur.

Jún - Júl 2015 - Grécko

Ešte v polovici júla sme informovali, že bol na prelome jún a júla na dovolenke v Grécku. Podľa našich informácií sa vtedy vybral aj s rodinou do krízou zmietaného Grécka. Spolu s rodinou ho sprevádzala aj ochranka. "Vzhľadom na súkromie prezidentovej rodiny, najmä jeho malých detí nebudeme bližšie špecifikovať miesto a čas prezidentovej dovolenky, ani zverejňovať fotografie, ďakujeme za pochopenie," napísal nám vtedy jeho hovorca Roman Krpelan.

Júl 2015 - Malorka

Podľa medializovaných informácií si mal prezident vychutnávať aj piesok na pláži španielskej Malorky.

Júl 2015 - Turecko

Kiska si voľné chvíle užíval v Kemeri, blízko známej dovolenkovej destinácii v Antalyi. Z dôvodu bezpečnosti boli v pozore policajti a dokonca aj ambulancia, ktorá ho sprevádzala. Všetko zachytili turecké médiá na videu.

Kiska v Turecku

August 2015 - Taliansko

Prezident trávil dovolenku s manželkou Martinou, malými deťmi - synom Viktorom (6) a dcérou Veronikou (10) v Taliansku. Vyrazil tam na aute s osobným šoférom a ochrankou.

Október 2015 - Grécko

Iba pred pár dňami mal s deťmi tráviť dovolenku v Grécku. Hovorca prezidenta to nevyvrátil, no bližšie informácie nešpecifikoval.

Dovolenkoval aj v roku 2014

Minulý rok bol Andrej Kiska aj s rodinou na dvojtýždňovej dovolenke vo Francúzsku. Krátko po zvolení do funkcie sa s rodinou vybral do exotického Dubaja. Cez minulú zimu si pre zmenu vyrazil na naše veľhory do Tatier, aby si zalyžoval.

Viac o téme: DovolenkaPrezidentAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu