Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nepoučiteľný vodič z Bratislavy: Šoféroval aj napriek súdnemu zákazu, teraz mu hrozí väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Nerešpektoval súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, a tak bolo v piatok (9.10.) voči nemu vznesené obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Zodpovednejším sa však nestal a dva dni po obvinení ho policajti pristihli za volantom opäť. Taký je prípad 40-ročného Rastislava Š. z Bratislavy, ktorý sa teraz nachádza, do času rozhodnutia sudcu o väzobnom stíhaní, v cele policajného zaistenia.

Polícia už predložila prokurátorovi podnet na väzobné stíhanie obvineného Bratislavčana. "Dôvodom je preukázateľný fakt, že nerešpektuje rozhodnutia vydané orgánom činným v trestnom konaní," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová. 

Rastislav aj napriek tomu, že mu bol súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, šoféroval. V piatok 9. októbra muža zastavili a kontrolovali policajti na ulici Stará Vajnorská v Bratislave. Za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia ho v ten deň aj obvinili. Podľa polície si však tento 40-ročný Bratislavčan opäť sadol za volant a v nedeľu 11. októbra viedol osobné motorové vozidlo po Bratskej ulici v hlavnom meste.

"Za uvedené konanie mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. Vec sa realizuje v takzvanom superrýchlom konaní," dodala Kurucová.

Viac o téme: ZákazŠoférovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu