Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šafárenie v mestskej spoločnosti

Bývalý riaditeľ spoločnosti Prešov Real Jozef Kislík je presvedčený o svojej nevine.
Bývalý riaditeľ spoločnosti Prešov Real Jozef Kislík je presvedčený o svojej nevine.

PREŠOV - Hlavný kontrolór prešovskej radnice našiel dvadsaťšesť porušení zákonov a stanov v mestskej spoločnosti Prešov Real. Polícia už začala trestné stíhanie súvisiace s kauzou v tejto firme. Bývalý riaditeľ spoločnosti Jozef Kislík je presvedčený o svojej nevine.

Hlavný kontrolór Milan Tkáčik tvrdí, že zistil neoprávnené vyplatenie peňazí za faktúry za upratovanie v troch nákupných centrách, ktoré spravuje spoločnosť Prešov Real. „Celkovo ide o 550-tisíc korún,“ vraví hlavný kontrolór. Podľa neho sa pri výberových konaniach vo viacerých prípadoch postupovalo protizákonne. V jednom z nich vyhrala výberové konanie na práce pri modernizácii istého objektu firma, ktorá podala oveľa drahšiu ponuku ako jej konkurent. Prešov Real tak prišiel o 168-tisíc korún. Pri inom výberovom konaní zasa firma, ktorá spravuje majetok mesta, prišla o 70-tisíc korún.

„Nechcem sa k tomu obšírnejšie vyjadrovať, pretože budem vypovedať na polícii a nemôžem si teraz na verejnosti vystrieľať všetky náboje,“ povedal J. Kislík, ktorý nemá žiadne obavy, že by mohol byť odsúdený. Zároveň pripúšťa, že časť výhrad kontrolóra je oprávnená. „Je to tak pri niektorých výberových konaniach. V čase, keď sa uskutočnili, sme ich však podľa zákona ani nemuseli robiť,“ podotkol Kislík. O kontrole má svoju mienku. „Myslím, že jej výsledky sú presne také, ako ich chcel autor mať,“ uzavrel bývalý riaditeľ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu