Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Policajt, ktorý si vyvraždil rodinu sa priznal pred súdom

Florián Zaťko
Florián Zaťko

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý policajt, ktorý minulý rok na juhu stredného Slovenska zastrelil zo žiarlivosti svoju ženu a dvoch synov, sa dnes pred súdom k svojmu činu v plnom rozsahu priznal.

Vojenský obvodový súd v Banskej Bystrici tak už bude riešiť iba okolnosti, ktoré majú vplyv na výšku trestu. Senát sa bude rozhodovať medzi trestom 25 rokov vo väzení alebo doživotím.

Podľa prokurátora 34-ročný Florián Zaťko pripravoval vraždu svojej rodiny už od roku 2005 z pomsty pre údajnú neveru svojej manželky. Svoj plán uskutočnil v júni 2006, keď v spánku zastrelil manželku a synov vo veku päť a deväť rokov služobnou zbraňou. Po čine sa sám pokúsil zabiť, lekári ho ale napriek ťažkému strelnému poraneniu hlavy zachránili.

Prokurátor opakovane odmietol možnosť dohody o vine a treste a trval na pokračovaní súdneho procesu. Zaťko obvinenie z plánovanej vraždy nepoprel a pred súdom svoj čin oľutoval. Ďalšie pojednávanie bude na žiadosť obžalovaného prebiehať bez jeho prítomnosti. Rozsudok sa očakáva v stredu, po výpovediach znalcov z oboru psychiatrie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu