Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vážna nehoda pri Holíči: Matka zbierala orechy, syn Adamko (5) skončil ťažko zranený

Nehoda pri Holíči Zobraziť galériu (2)
Nehoda pri Holíči (Zdroj: Foto: polícia)

HOLÍČ - Vážna dopravná nehoda sa stala včera večer pri Holíči. Pri ceste ľudia zbierali orechy, keď znenazdajky na cestu vybehol päťročný Adamko. Zrazilo ho auta, chlapček skončil s ťažkými zraneniami.

K nehode došlo krátko pred pol šiestou večer. Ako informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová, viacerí ľudia zbierali orechy pri ceste medzi Holíčom a Petrovou Vsou v okrese Skalica. Medzi nimi bola aj matka so svojím 5-ročným synčekom z Holíča. "62-ročný vodič z Unína išiel na Citroene Saxo po ceste v smere od Holíča, keď mu náhle z pravej strany vbehlo do jazdnej dráhy dieťa," doplnila hovorkyňa.

Na miesto do niekoľkých minút dorazili záchranári. "5-ročného chlapčeka na umelej pľúcnej ventilácii s polytraumou sme previezli do nemocnice v Skalici. Následne sme uskutočnili sekundárny transport a dieťa bolo prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou do Bratislavy," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Vážna nehoda pri Holíči:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia dychovou skúškou vylúčila požitie alkoholu u vodiča, presné príčiny a okolnosti nehody vyšetruje. Zároveň upozorňuje občanov, ktorí chodia na zber orechov popri ceste, aby boli pri vstupovaní na vozovku opatrní. "Cestu by na takéto práce vôbec nemali využívať a odporúčame zvážiť, či si so sebou zoberú deti, ktorých pohyb sa pri ceste môže vymknúť spod kontroly. Aj vodiči by mali v tomto jesennom období zvýšiť na cestách obozretnosť nielen s nástrahami počasia, ale aj v súvislosti s pohybom chodcov," vystríha policajná hovorkyňa.

 

Viac o téme: NehodaZrážkaChlapčekHolíč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu