Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Belousovová: Ešte sme úplne neprevzali moc

Podpredsedníčka parlamentu a SNS Anna Belousovová
Podpredsedníčka parlamentu a SNS Anna Belousovová

BRATISLAVA - SNS je nespokojná s pomalým tempom, akým koalícia obsadzuje posty v štátnej správe. "Budeme oslavovať rok po voľbách a zatiaľ ešte nemáme stopercentne prevzatú moc", vyhlásila v diskusnej relácii Politika. sk televízie JOJ podpredsedníčka parlamentu a SNS Anna Belousovová.

Dodala, že SNS a Smer-SD majú rozličné predstavy o tom, ako rýchlo prebrať zodpovednosť. Rozdielne stanoviská majú obidve strany aj pri návrhu Zákonníka práce. SNS, ktorá návrh novely ZP kritizovala, podľa Belousovovej neustúpi a bude trvať na jeho vyváženosti tak, aby nezvýhodňoval odborárov.

Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda nevníma dominanciu Smeru v prieskumoch verejnej mienky dramaticky. Dobré výsledky ekonomiky sú podľa neho dôsledkom toho, že premiér Robert Fico sa bojí alebo nevie plniť svoj volebný program. Zreformovaná ekonomika "chvíľu pôjde sama", o 3-4 roky sa však prejavia dôsledky nečinnosti vlády, upozornil. Opozícia preto príde s vlastným návrhom na zníženie daní o 1 percento. V súvislosti s výbuchom vo VOP Nováky Dzurinda odmietol výhrady, že SDKÚ tragédiu politizuje. Pripomenul, že to bol práve minister obrany František Kašický, ktorý ponúkol funkciu premiérovi.

Kašického krok bol predčasný a dnes "vyznieva zvláštne", myslí si Belousovová. Politickú zodpovednosť ministra možno podľa nej hodnotiť až po vyšetrení udalosti. Z rovnakého dôvodu odmieta hovoriť o zodpovednosti ministra školstva Jána Mikolaja za únik testov Monitoru 9. Neurobil žiadnu chybu, SNS plne stojí za svojim ministrom, skonštatovala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu