Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dostali sme poriadnu nakladačku!

„Doplatili sme na brutalitu policajtov,“ vraví Marek Pichonský (26). Zobraziť galériu (3)
„Doplatili sme na brutalitu policajtov,“ vraví Marek Pichonský (26).

HUMENNÉ - Policajná brutalita? Priebeh zásahu v nočnom bare Peklo má dve verzie. Podľa polície sa tam v noci strhla bitka, ktorú vyprovokoval jeden z trojice už obvinených mladých mužov. Dvaja bratia a ich kamarát však hovoria o brutálnom zásahu mužov zákona. Incident však zachytila kamera, o ktorej policajti nevedeli.

„Obvinili ma z výtržníctva, brata a kamaráta z útoku na verejného činiteľa,“ vraví Marek Pichonský (26), ktorého počas policajného zásahu v noci 4. februára bránili brat Erik (25) a Tomáš Naščák (24). „Všetko je to, našťastie, nasnímané kamerou, o ktorej policajti nevedeli, lebo predtým bola na inom mieste. Hoci v bare žiadna bitka nebola, ja som vraj niekoho zbil. Aj keď to údajná obeť poprela, všetci traja sme dostali poriadnu nakladačku. Brata pritlačili k stene, nadávali mu, udreli ho o stenu. Ďalší policajt udrel a hodil Naščáka medzi policajtov a brata. Mňa kopli do tváre, brat mal opuchnutú hlavu, s obuškom dostal do rozkroku a Naščáka päsťami bili do hlavy a o stenu,“ povedal o zásahu M. Pichonský, ktorý je ako jediný vyšetrovaný na slobode. Jeho brata i kamaráta stále držia vo väzbe.

Prípad už preveruje aj inšpekcia ministerstva vnútra, ktorá už má k dispozícii nahrávku nasnímanú kamerou. Očakáva sa rekonštrukcia incidentu.

Polícia reaguje
„Hliadka na mieste zasahovala po oznámení o výtržnosti. V bare boli počas zásahu proti trom obvineným mužom, z ktorých dvaja napadli policajtov, použité hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany, ktoré humenský riaditeľ poriadkovej polície vyhodnotil ako oprávnené,“ uviedol zástupca prešovskej krajskej hovorkyne Daniel Džobaník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu