Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Tragédie: Motorkári sa zrazili s traktorom, Ján (†29) zomrel, Tibor (44) bojuje o život

Miesto nešťastia Zobraziť galériu (3)
Miesto nešťastia (Zdroj: Foto: polícia)

STARÁ ĽUBOVŇA - Obrovská tragédia sa stala na ceste v okrese Stará Ľubovňa. Dvaja kamaráti sa viezli na terénnej motorke, keď sa v rýchlosti zrazili s traktorom. Obaja z motorky vyleteli, vodičovi Jánovi (†29), žiaľ, už nebolo pomoci. Nebohý riadil bez vodičáku a motorka nemala evidenčné číslo. Spolujazdec Tibor (44) utrpel vážne zranenia, skončil v košickej nemocnici.

Nešťastie sa stalo ešte v pondelok pred obcou Hajtovka okolo 16:45 hodine. Ako informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik, dvaja muži na motorke značky Suzuki v rýchlosti narazili do traktora, ktorý vychádzal z miesta ležiaceho mimo cesty. Vodič motorky Ján (†29) už zrážke nedokázal zabrániť a nabúral do ľavého predného kolesa traktora. Dušan, ktorý viedol ťažký poľnohospodársky stroj, nedal prednosť motorke. "Vodič motocykla viedol motocykel, ktorý bol bez evidenčného čísla a v čase nehody bol vodič bez vodičského oprávnenia," doplnil Džobanik.

FOTO Tragédie: Motorkári sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Po desivej zrážke ostali na ceste ležať dvaja muži, ku ktorým okamžite privolali záchranárov. "29-ročného muža sme na mieste niekoľko desiatok minút oživovali, žiaľ, neúspešne, podľahol svojim zranenia. 44-ročného muža sme vo vážnom stave s tzv. polytraumou letecky transportovali do košickej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Ako doplnil Džobanik, predpokladaná doba liečenia muža je 12 mesiacov.    

FOTO Tragédie: Motorkári sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Alkohol u traktoristu polícia nezistila u nebohého vodiča bude zisťovaná pri pitve. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví. V prípade, že páchateľovi vinu dokážu, hrozímu mu trest odňatia slobody až na päť rokov.

 

 

Viac o téme: NehodaTragédiaMotorkáriStará Ľubovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu