Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Proces s boržovcami odročili

Na snímke vľavo Dušan B.
Na snímke vľavo Dušan B.

KOŠICE – Na Krajskom súde (KS) Košice pokračovalo obnovené hlavné pojednávanie s údajným bossom košického podsvetia Dušanom B., prezývaným Borža, a spoluobžalovaným Jozefom T.

Na dnešnom pojednávaní mali odznieť záverečné reči a očakával sa aj rozsudok. Predseda senátu vzhľadom na neprítomnosť obžalovaného Jozefa T. ako aj oboch obhajcov pojednávanie odročil na 16. apríla.

Ako uviedol predseda senátu KS, obhajca obžalovaného Jozefa T. v stredu súdu oznámil, že Jozef T. je práceneschopný a zaslal faxom aj potvrdenie od lekára, preto požiadal o odročenie. Senát si vyžiada lekársku správu o diagnóze a zdravotnom stave obžalovaného a preverí, či dodržiava liečebný režim.

Obnoviť pojednávanie nariadil Najvyšší súd SR na základe odvolania obžalovaných proti rozsudku z decembra 2004, ktorým KS uložil trest odňatia slobody Dušanovi B. na 15 rokov za vraždu údajného šéfa konkurenčného klanu Karola K. a lúpežné prepadnutie kamióna v júli 2000 v Čechách, a Jozefovi T. na 11 rokov za vraždu Vladimíra V.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu