Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nebezpečný nález na východe Slovenska: Pyrotechnik si musel poradiť s protitankovou mínou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PZ)

SMILNO – Protitankovú mínu z obdobia druhej svetovej vojny objavili pri výstavbe cesty medzi Nižnou Poliankou a Smilnom v Bardejovskom okrese. Muníciu po prevzatí zneškodnil na mieste privolaný pyrotechnik.

 Nález munície oznámil polícii v stredu (9.9.) 37-ročný muž z obce Harhaj. Pyrotechnik pri obhliadke zistil jej poškodenie, nebola teda vhodná na prevoz. "Z tohto dôvodu bola nájdená mína riadeným výbuchom zneškodnená na mieste. Pri zneškodnení munície nedošlo k zraneniu osôb ani ku škode na majetku," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová. 

Polícia pripomína verejnosti, že v prípade nálezu munície alebo predmetu, ktorý by mohol muníciu pripomínať, aby s nimi v žiadnom prípade nemanipulovali. "Je potrebné zapamätať si miesto nálezu, prípadne toto miesto nejakým spôsobom označiť, aby ho bolo možné opätovne nájsť. Následne je nutné túto skutočnosť, čo najskôr oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na telefónnom čísle 158," uviedla Migaľová. 

Dodala, že v zastavaných oblastiach s pohybom ľudí je potrebné zabezpečiť miesto nálezu proti vstupu osôb až do príchodu policajnej hliadky, prípadne pyrotechnika. "V súvislosti s neodbornou manipuláciou ľudí s nájdenou pyrotechnikou už bolo v minulosti zaznamenaných veľa prípadov úrazov či smrteľných zranení," podotkla krajská policajná hovorkyňa.

Viac o téme: Bardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu