Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sexuálny násilník Maroš (22) za mreže: Napadol dve ženy, obchytkával ich v rozkroku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajtom z Bánoviec nad Bebravou sa podarilo objasniť prípad sexuálneho násilníka. Od apríla pátrali po mužovi, ktorý v priebehu troch mesiacov napadol dve ženy a chcel ich sexuálne zneužiť. Maroša dnes zobral sudca do väzby, ak mu vinu dokážu, posedieť si môže až 10 rokov.

Neznámy páchateľ ešte v polovici apríla v jedno skoré ráno o piatej hodine v Bánovciach nad Bebravou na ulici 5. apríla fyzicky napadol 56-ročnú ženu. "Zaútočil na ňu zozadu a chytal ju v oblasti rozkroku. Následne ženu hodil na zem, tlačil jej na ústa, aby nekričala. Chytil ju medzi nohy a snažil sa jej vyzliecť pančuchy. Ťahal ju po tráve za činžiak," opísala mužovo násilné konanie hovorkyňa trenčianskch policajtov Elena Antalová a dodala, že žena sa neustále bránila, kričala, kopala, škriabala a útočníka aj niekoľkokrát pohrýzla.

Páchateľa, našťastie, vyrušil náhodný okoloidúci. Násilník sa zľakol a ušiel na neznáme miesto. Napadnutá žena vyhľadala lekársku pomoc. Po útoku utrpela ľahké zranenie, a to mierny opuch tváre a nosa.

Ako uviedla Antalová, bánovskí policajti štyri mesiace po tomto skutku násilníka stotožnili. Vyšetrovateľ v pondelok obvinil zo zločinu sexuálne násilie v štádiu pokusu 22-ročného Maroša z okresu Bánovce nad Bebravou. Obvineného okrem iných dôkazov usvedčujú aj výsledky znaleckého skúmania, a to jeho DNA, ktoré sa našlo na zaistených stopách.

Maroš skutok opakoval

Obvinený Maroš sa obdobného skutku dopustil aj v polovici júna. "28-ročnú ženu prekvapil od chrbta, keď pomaly šliapala na bicykli do kopca. Bežal za ňou a chytil ju zozadu medzi nohy a snažil sa jej stiahnuť nohavice. Mladej žene sa našťastie podarilo ubrániť, útočníka odkopla, ušla a neutrpela žiadne zranenia," opísala policajná hovorkyňa.   

Nakoľko obvinený Maroš pokračoval v násilnej trestnej činnosti a trestné činy sexuálneho násilia v štádiu pokusu mal spáchať opakovane, policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Sudca Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou rozhodol o jeho vzatí do väzby. Obvinenému v prípade uznania viny hrozí trest odňatia slobody až na 10 rokov.

Viac o téme: NásilníkRozkrok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu