Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bezohľadný košický vodič pri cúvaní zrazil na priechode dôchodcu a ušiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

KOŠICE - Vodič pod vplyvom alkoholu v stredu (26.8.) dopoludnia na Šafárikovej triede v Košiciach zrazil na priechode pre chodcov 67-ročného dôchodcu. S osobným vozidlom zn. Fiat Punto vtedy šofér cúval na chodník.

"V tom čase tam stál chodec (67), ktorý chcel prejsť cez cestu po priechode pre chodcov. Cúvajúce vozidlo zadnou časťou chodca zachytilo, pričom po zrážke utrpel ťažké zranenia s predpokladaným trvaním liečenia viac ako 42 dní. Po náraze vodič s vozidlom na mieste nehody nezotrval a pokračoval v jazde ďalej," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajná hliadka vodiča zakrátko vypátrala a podrobila ho dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. "Vodičovi bola nameraná hodnota 0,25 mg/l alkoholu v dychu a pri opakovanej dychovej skúške 0,27 mg/l, čím porušil povinnosti vodiča tým, že viedol vozidlo po požití alkoholu v čase, keď sa alkohol nachádzal v jeho organizme," konštatovala Mésarová.

Okrem toho je vodič dôvodne podozrivý z nesprávneho a nebezpečného cúvania podľa zákona o cestnej premávke. Prípad vyšetrujú košickí policajti z oddelenia dopravných nehôd. 

Viac o téme: Jazda Vodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu