Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vo Vysokých Tatrách našli mŕtvu Slovenku (†27): Dva dni bola nezvestná, vieme, čo sa stalo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs)

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách po páde zahynula 27-ročná Slovenka. Od piatka (31.7.) bola nezvestná, jej telo pod stenou vrchu Satan v Mlynickej doline našli dnes popoludní horskí záchranári.

"Žiaľ, Slovenka utrpela pri páde z výšky poranenia nezlučiteľné so životom. V najbližších hodinách bude prebiehať pozemný transport telesných pozostatkov," informovala Horská záchranná služba (HZS).

Pátranie po nezvestnej mladej žene sa začalo v sobotu ráno. Podľa informácií, ktoré poskytol jej otec, mala ísť v predošlý deň na túru do Vysokých Tatier, pričom jej cieľom mohol byť vrchol Furkotského, Hrubého alebo Štrbského štítu.

Záchranári HZS prepátrali výstupové trasy na tieto štíty, ale pátranie bolo neúspešné. "V podvečerných hodinách sa uskutočnil aj prieskumný let vo vytypovanej oblasti, ktorý skončil opäť bez úspechu. V nasledujúci deň pokračovalo pátranie vo Furkotskej, Mlynickej a Mengusovskej doline, ako aj na hrebeňoch ohraničujúcich tieto doliny," uviedla HZS. Telo ženy sa našlo dnes popoludní. Do pátracej akcie sa zapojili záchranári HZS a dobrovoľní záchranári, pričom pomáhala aj široká verejnosť.

Viac o téme: SmrťVysoké TatrySlovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu