Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slováci, pozor! Valí sa na nás najhoršia vlna horúčav tohto leta, varujú meteorológovia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA – Ak si myslíte, že najhoršie dni udreli v júli a leto už pre nás žiadne veľké prekvapenie nechystá, ste na omyle. Podľa meteorológov nás tropické počasie ešte len čaká a teploty vystúpia tak vysoko, že sa nám pod nohami bude roztápať aj asfalt! Budeme sa potiť ako v horúcej peci.

Podľa britských meteorológov sa k nám horúčavy opäť vracajú a postarajú sa o ďalšiu tropickú eskapádu. Súčasne upozorňujú, že pôjde o najteplejšie dni v roku. Koktail vysokých teplôt však bude podľa nich obsahovať aj zmes silných búrok, uvádza Daily Mail.

Jak bude v srpnu? Výhled počasí na srpen najdete na http://nebenadhlavou.cz.

Posted by Meteopress Online on 30. červenec 2015

 

Portál Citylab.com dopĺňa, že rok 2015 by mohol byť doposiaľ najteplejším rokom v histórii klimatických meraní. Ak vedci doteraz považovali za najteplejší od roku 1880 rok 2014, ten aktuálny by mohol prekonať všetky očakávania. K rekordnému „dusnu“ tiež prispieva oceánsky prúd El Niño v Pacifiku, ktorý vyvoláva prívalové dažde a abnormálne sucho.

Nekončiaca vlna horúčav Slovákov zapotí

Podľa slov meteorológa zo Slovenského hydrometeorologického ústavu Miroslava Šingera k nám v priebehu budúceho týždňa opäť začne prúdiť veľmi teplý, tropický vzduch z Afriky. „Cez víkend sa teplota ešte udrží pod hodnotami 30 stupňov Celzia,  no v budúcom týždni sa k nám opäť vrátia tropické dni. V pondelok očakávame  v nížinách maximá okolo 30 °C, v utorok 32 °C a v ďalších dňoch postupne aj nad 35 °C, na severe bude okolo 30 °C. Teplo bude aj v noci. Od stredy 5. 8. 2015 treba na niektorých miestach počítať aj s tropickou nocou, teda teplota počas noci neklesne pod 20 °C,“ dodal Šinger. Podľa jeho slov sa dnes ešte nedá presne určiť, kedy sa táto vlna horúčav skončí. Meteorológovia dokonca potvrdili, že horúčavy by mohli byť ešte horšie, aké sme už v tomto roku zažili.

Slováci, pozor! Valí sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: LetoPočasieHorúčavaTeplotný rekord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu