Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zbláznila sa? Vodičke polícia namerala 3,44 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: archív)

TRENČÍN - Policajti v Trenčianskom krajiny vzniesli za minulý víkend dve obvinenia pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Ako informoval hovorca trenčianskych krajských policajtov Pavol Kudlička, diaľniční policajti vzniesli v nedeľu 19. júla obvinenie voči 33-ročnej Stanislave zo Žiliny.

Obvinená v sobotu 18. júla približne o 19:10 jazdila na aute Peugeot 206 po diaľnici D1 v obci Ladce v smere od Bratislavy do Žiliny. Vodička pravou časťou narazila do kovového zvodidla. Po prvej dychovej skúške nafúkala 3,23 promile alkoholu, opakovaná skúška ukázala 3,44 promile. Pri nehode vznikla škoda približne 1 000 eur. V prípade dokázania viny jej hrozí väzenie až na jeden rok.

Dopravní policajti z Považskej Bystrice v nedeľu takisto obvinili aj 43-ročného Petra z Považskej Bystrice. Ten v sobotu približne o 15:10 jazdil na motorovej štvorkolke po ceste III/1978 v smere od Považskej Bystrice do obce Papradno. Tam ho zastavili policajti. Vodič pri dychovej skúške nafúkal 2,29 promile alkoholu, pri opakovanej skúške mu policajti namerali 2,19 alkoholu v dychu. Vodičovi hrozí v prípade dokázania viny väzba až na jeden rok. 

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou vypijú alkohol a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale hlavne ohrozujú životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia takéto kontroly na zistenie požitia alkoholu vodičmi bude naďalej vykonávať v celom Trenčianskom kraji.

Viac o téme: AlkoholJazda AutoPromile
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu