Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Na Slovensku sa šíria požiare: Hasiči zasahujú najmenej v troch okresoch!

Požiar v Senci smerom k Elektrovodu Zobraziť galériu (5)
Požiar v Senci smerom k Elektrovodu (Zdroj: Tip čitateľa)

SENEC/NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Na Slovensku sa začínajú šíriť požiare. V Senci horí výrobná hala, oheň sa rozšíril aj v okrese Nové mesto nad Váhom a v dedinke Boleráz pri Trnave

Hasiči zasahujú pri požiari výrobnej haly v Senci 

Hasičom sa krátko po 18.00 h podarilo lokalizovať požiar výrobnej haly v Senci na Poľnej ulici. Desiatky hasičov pokračujú v jeho likvidácii. Informovala o tom dnes Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

V dôsledku požiaru sa v horiacom objekte prepadol strop, k zraneniam však nedošlo. Na miesto išli aj pracovníci z Kontrolných chemických laboratórií na uskutočnenie meraní škodlivých látok v ovzduší.

"Kontrolné chemické laboratóriá na mieste udalosti nenamerali žiadne zvýšené škodlivé látky v ovzduší," uviedla Farkasová. Dodala, že z dôvodu predbežne vyčíslenej priamej materiálnej škody bola na miesto udalosti vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.

Požiar v Senci smerom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Požiar porastu, stodoly a šopy likvidujú aj v okrese Nové Meste nad Váhom

K požiaru porastu v katastri Novej Lehoty v okrese Nové Mesto nad Váhom vyslali dnes popoludní hasičov, ktorí po príchode na miesto zistili, že oheň sa rozšíril na vedľa stojacu stodolu a šopu. Informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Požiar sa podľa nej ďalej šíril k rodinným domom a lesu. „Hasičom sa požiar pri rodinných domoch a lese podarilo dostať pod kontrolu, momentálne ho lokalizujú na ostatných miestach. Na mieste zasahujú tiež dobrovoľní hasiči,“ dodala Farkasová.

Pri dedine Boleráz horí jačmeň

Takto horí jačmeň pri dedinke Boleráz, ktorá sa nachádza pri Trnave.
Zobraziť galériu (5)
Takto horí jačmeň pri dedinke Boleráz, ktorá sa nachádza pri Trnave.  (Zdroj: Facebook)

Takto horí jačmeň pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: PožiarSenecBoleráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu