Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v Bratislave: Kamilko (4) a Jarmilka (5) vypadli z okna, doma boli bez rodičov

Deti vypadli z tretieho poschodia ubytovne na Agátovej ulici v Bratislave Zobraziť galériu (5)
Deti vypadli z tretieho poschodia ubytovne na Agátovej ulici v Bratislave (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - Nešťastie sa stalo včera krátko popoludní. Podľa susedov, deti mala na starosti dievčina. Kamilka a Jarmilku ale neustrážila, súrodenci sa hrali na parapetnej doske, vypadli z okna na treťom poschodí. Incident sa stal v bratislavskej ubytovni na Agátovej ulici, polícia sa prípadom zaoberá.

Rodičia nechali malých súrodencov na starosti tínedžerke. Dievčina si pravdepodobne nevšimla, že sa deti hrali v blízkosti okna. Vyliezli na parapetu a v nestráženej chvíli vypadli. Ako informuje televízia Joj, deti okamžite začali ratovať obyvatelia ubytovne, zalarmovali záchranárov. Kamilko a Jarmilka boli v šoku, usedavo plakali a kričali. Pribehol k nim správca a 19-ročný Patrik. Do niekoľkých minút prišli aj rodičia. "Ukľudňoval som ich. Chlapec ležal na bruchu a dievča na chrbtici. Hneď som kričal, aby im vyhodili deky, aby im nebola zima. Malý kričal, bolela ho noha a malú ruka, krk aj chrbtica," opísal nešťastnú udalosť Patrik pre televíziu.

Patrik pribehol na pomoc ako prvý
Zobraziť galériu (5)
Patrik pribehol na pomoc ako prvý  (Zdroj: foto: tv joj)

Dráma v Bratislave: Kamilko
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Záchranári detičky na mieste ošetrili a previezli už aj s matkou do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na bratislavských Kramároch. "Pre otca išli policajti a mamina rýchlo dobehla z roboty," doplnil Patrik.

"Štvorročný chlapec utrpel zlomeniny stehennej kosti a úraz chrbtice. Päťročné dievčatko utrpelo zlomeninu predlaktia," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Našťastie, deti dopadli na trávnik, nie na betón. "Zdravotný stav oboch detí je stabilizovaný, sú pri vedomí, komunikujú. Utrpeli závažné poranenia končatín a v súčasnosti sa podrobujú diagnostike," uviedla hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch Dana Kamenická.

Dráma v Bratislave: Kamilko
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Dráma v Bratislave: Kamilko
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Iná verzia hovorí, že sa Jarmilka s Kamilkom zamkli v izbe a nevedeli z nej vyjsť. Preto kričali o pomoc cez okno. Dievčatko sa naklonilo a vypadlo, braček sa ju usiloval zachytiť, ale vypadol tiež.  

Prípadom sa zaoberá polícia. "Poverený príslušník PZ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," uviedla hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová. Vzhľadom na citlivosť prípadu a štádium konania viac informácií polícia neposkytla.

Viac o téme: OknoDetiPád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu