Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vyholený mladík zlomil na festivale v Detve dievčine (22) sánku: Nadával jej do utečenkýň

Na Romanovu dcéru zaútočil vyholený mladík  Zobraziť galériu (2)
Na Romanovu dcéru zaútočil vyholený mladík (Zdroj: foto: tv markíza)

DETVA - Na mladú tínedžerku zaútočil po skončení Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve vyholený mladík. Surovo ju napadol a udieral palicou do hlavy. Agresor zaútočil, keď dievčina vychádzala z toaliet, príčinou desivého konania bola pravdepodobne jej farba pleti.

Rodičia 22-ročnej Terézie sa domnievajú, že útok na dcéru bol rasovo motivovaný. Incident sa stal po tom, čo na slávnostiach odohrala svoje vystúpenie a zabávala sa s priateľmi. Dievčina je huslistka a študuje za farmaceutku. 

Na festivale vystupoval so svojimi žiakmi aj Teréziin otec Roman, známy huslista a učiteľ v umeleckej škole. Z toho, čo sa na slávnostiach stalo jeho dcére, ostal šokovaný. "Ona je tmavá, bohužiaľ, má takú pokožku, akú má. Podľa mňa to má rasový podtón, ale to je nepodstatné, hlavne, aby bola v poriadku," povedal pre televíziu Markíza a doplnil, že podľa dcériných slov agresor počas brutálneho útoku vykrikoval niečo o utečencoch.

Násilník na dievčinu zaútočil v noci zo soboty na nedeľu okolo pol štvrtej na amfiteátri v Detve pri toaletách a rany palicou smeroval do hlavy. "Neznámy páchateľ fyzicky napadol 22-ročnú ženu. Spôsobil jej ťažké zranenia s predpokladanou dobu liečenia a práceneschopnosťou viac ako 42 dní," potvrdila hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Terezka sa momentálne zotavuje v martinskej nemocnici, utrpela zlomeniny sánky na dvoch miestach. Podľa hovorkyne magistrátu je to milé a slušné dievča, niekoľkokrát vzorne reprezentovala mesto. "To je spŕška strachu a neistoty. Neprejame to nikomu, vyslovene nikomu," povedal nešťastný otec. 

Rodičia sa o milovanú dcéru obávajú, trápi ich najmä jej psychický stav. "Vyšetrovateľ vo Zvolene  začal dnes trestné stíhanie za zločin ublíženie na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctvo. Prípad je v štádiu vyšetrovania, vyšetrovateľ PZ v súčasnosti vykonáva procesné úkony," doplnila Faltániová.

Podľa informácií televízie je tínedžerka stále v šoku, na všetko by najradšej zabudla. Podrobila sa operácii s predpokladanou dĺžkou liečenia štyri týždne.

Vyholený mladík zlomil na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

 

 

 

Viac o téme: Rasistiútok DetvaTerézia Berkyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu