Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čertovské horúčavy nekončia, práve naopak: Celé to vyvrcholí uprostred týždňa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, SHMÚ)

BRATISLAVA - Nad našou oblasťou sa udržiava nevýrazné tlakové pole a súčasne od západu prúdi do našej oblasti veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch. Vo veľmi teplom vzduchu bude zajtra cez Poľsko postupovať na východ až juhovýchod nevýrazné frontálne rozhranie, ktoré čiastočne ovplyvní počasie na Slovensku. Teploty však neklesnú!

V nedeľu je na väčšine územia prevažne slnečno a mimoriadne teplo. Najvyššia denná teplota sa vyšplhala na 30 až 36 stupňov Celzia, teplota na horách vo výške 1500 m dosiahla okolo 22 stupňov. Fúkal iba slabý premenlivý vietor. V noci bude jasno alebo polojasno, miestami sa očakáva zväčsená oblačnosť. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 19 až 14 stupňov, na severe miestami okolo 12 stupňov Celzia. Fúkať bude len slabý vietor.

Čertovské horúčavy nekončia, práve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, SHMÚ)

Pondelok: Očakáva sa malá, miestami zväčšená oblačnosť, popoludní na západe a severe
možnosť ojedinelých prehánok alebo búrok. Naďalej bude mimoriadne teplo! Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 32 až 37 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave a v Liptove okolo 30 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 24 stupňov. Fúkať by mal slabý, na západe popoludní postupne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Čertovské horúčavy nekončia, práve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, SHMÚ)

Utorok: Nad strednou Európou sa bude nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Naďalej k nám bude prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch. Malo by byť jasno až polooblačno a extrémne teplo! Nočná teplota vystúpi až na 21 až 16 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši bude okolo 14 stupňov Celzia. Denná teplota bude rovnaká ako v pondelok, teda 33 až 37 stupňov, na severe miestami okolo 31 stupňov. Podľa predpovedí bude fúkať prevažne južný vietor rýchlosťou do 4 m/s (15 km/h).

Čertovské horúčavy nekončia, práve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SHMÚ)

Streda: V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu bude cez strednú Európu ďalej na východ postupovať studený front, pred ktorým vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu. Malo by byť jasno až polooblačno. Cez deň bude postupne od západu pribúdať oblačnosť a na mnohých miestach sa dajú očakávať prehánky až búrky, ojedinele intenzívne a aj s krúpami. Naďalej bude veľmi teplo. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 23 až 17 stupňov Celzia, tá denná od 33 do 38, na západe, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 31 stupňov. Fúkať by mal slabý, postupne severozápadný až severný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), s nárazmi okolo 12 m/s (45 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Čertovské horúčavy nekončia, práve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, SHMÚ)

Štvrtok: Vo vyšších vrstvách ovzdušia bude cez strednú Európu ďalej na východ postupovať brázda nízkeho tlaku vzduchu. Meteorológovia predpovedajú malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť, spočiatku v noci miestami doznievanie zrážok. Nočná teplota by mala vystúpiť na 18 až 13 stupňov, na severe okolo 11 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi ešte stále na 25 až 30 stupňov, na severe miestami okolo 23 stupňov Celzia. 

Čertovské horúčavy nekončia, práve
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA, SHMÚ)

Piatok: Od západu bude do karpatskej oblasti zasahovať okraj rozsiahlej tlakovej výše so stredom nad Nemeckom. Malo by byť jasno až polooblačno. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 17 až 12 stupňov, na severe miestami okolo 10 stupňov Celzia, tá denná vystúpi na 22 až 27 stupňov, na severe okolo 20 stupňov Celzia.
 

Viac o téme: LetoPočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu