Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kúpacia sezóna sa začala: Prinášame TOP prehľad jazier a vodných nádrží na Slovensku

Vyzerá to, že podmienky na kúpanie sú skvelé takmer na celom Slovensku. Zobraziť galériu (4)
Vyzerá to, že podmienky na kúpanie sú skvelé takmer na celom Slovensku. (Zdroj: SHMÚ, Thinkstock, SITA)

BRATISLAVA – Aj keď počasie akosi nechce ukázať svoju krajšiu tvár, kúpacia sezóna už je v plnom prúde. Niet nad pocit, keď sa po sparnom dni v práci poobede môžete hodiť do príjemne vychladenej vody slovenských jazier a priehrad. Prinášame vám preto nielen zoznam prírodných a umelých vodných plôch celého Slovenska, ale aj informácie o kvalite vody a teplotách vo vodných nádržiach!

Bratislavskom kraji sa už tradične 15. júna otvorili jazerá v Ivanke pri Dunaji, na Zlatých pieskochVajnorskom jazere, kde sú podľa Úradu verejného zdravotníctva SR dobré podmienky na kúpanie. Slnečné jazerá v Senci dokonca získali ohodnotenie výborné. Obyvatelia Trenčianskeho kraja určite radi využijú Zelenú vodu pri Novom Meste nad Váhom, v ktorej sa sezóna otvára 1. júla, podmienky sú dobré.

Liptovská Mara
Zobraziť galériu (4)
Liptovská Mara  (Zdroj: SHMÚ, Thinkstock, SITA)

Trnavský kraj ponúka Šulianske jazero vo Vojke nad Dunajom s dobrými podmienkami na kúpanie, Gazarku pri meste Šaštín – Stráže, kde sú dostatočné podmienky. Tie nájdete aj v Kunovskej priehrade v Sobotišti. Liptovská Mara pri Liptovskom Trnci v Žilinskom kraji má teplotu okolo 18 stupňov Celzia, preto sa so zahájením sezóny čaká na 1. júl. Kvalita vody je však podľa hygienikov výborná.


Letná sezóna je tu, prinášame TOP prehľad kúpalísk: Pozrite sa, či už otvorili aj to vaše!


Banskobystričania budú mať tento rok značne obmedzené možnosti kúpania sa, nakoľko pláž Ormet Drieňok na Teplom vrchu, ako aj Dolno Hodrušské jazeroVeľké Richnavské jazero sú z dôvodov rekonštrukcie uzavreté. Stále je však k dispozícii priehrada Ružiná pri obciach Divín aj Ružiná. Tie sú sprístupnené od 20. júna, podmienky sú dobré, dokonca výborné (pri obci Divín). Banská Štiavnica ponúka výborné podmienky na kúpanie v Počúvadlianskom jazere, Banský Studenec vo Veľkom Kolpašskom jazere a Štiavnické Bane zase vo Vindšachtskom jazere.

Vyzerá to, že podmienky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ, Thinkstock, SITA)

Obec Vinné v Košickom kraji sa v prípade Vinianskeho jazera postarala o dobré podmienky na kúpanie, na Zemplínskej Šírave, v častiach Biela Hora Hôrka, dokonca o výborné. Časti Medvedia hora (Kaluža), Kamenec (Klokočov) a Paľkov (Kusín) takisto ponúknu návštevníkom výborné podmienky, rovnako aj vodná nádrž Pod Bukovcom (Bukovec). Všetky spomenuté miesta si za termín začiatku kúpacej sezóny vybrali 27. jún.

Veľká Domaša
Zobraziť galériu (4)
Veľká Domaša  (Zdroj: SHMÚ, Thinkstock, SITA)

Od 15. júna sa v Prešovskom kraji dá kúpať vo Veľkej Domaši, v častiach Tíšava Valkov (Bžany), a to vo výborných podmienkach. Od 1. júla budú pripravené aj časti Dobrá pláž (Kvakovce), Holčíkovce Poľany (Holčíkovce), ako aj Nová Kelča s poloostrovom Krym (Nová Kelča). Voda bude aj v týchto oblastiach s výbornými podmienkami, až na Novú Kelču (dobré podmienky na kúpanie).

Viac o téme: JazeráVodné nádržeKúpacia sezóna 2015
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu