Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia pri hraniciach s Ukrajinou zaistila stovky kartónov cigariet, skončiť mali na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOBRANCE – Celkovo 1500 kartónov pašovaných cigariet zaistili muži zákona na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická.

Polícia zaistila cigarety v nedeľu (14.6.), a to na dvoch miestach. Približne o 2.00 h vykonala spolu s colníkmi kontrolu nákladného vlaku pri vstupe na územie SR z Ukrajiny. V jednom z vagónov našli pod železnou rudou ukrytých 600 kartónov cigariet označených ukrajinskými ochrannými známkami. Colný dlh vyčíslili v tomto prípade na 16.312,32 eura.

Ďalšie tabakové výrobky, ktorým chýbali slovenské kontrolné známky, zaistili policajti v lesnom poraste v katastri obce Ruský Hrabovec. Išlo o šesť balíkov obsahujúcich 900 kartónov cigariet. "Príslušníci colného úradu vyčíslili únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov na 17.044,20 eura," ozrejmila Kopernická. 

Dodala, že pre podozrenie zo spáchania prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru, sa začal oboma prípadmi zaoberať vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy SR.

Viac o téme: CigaretyPašovanieSlovenskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu