Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dlhuje vám údajný boss podsvetia Piťo peniaze? Prihláste sa, jeho majetok štát predáva

Vila v Lamači, kde kedysi Piťo býval Zobraziť galériu (2)
Vila v Lamači, kde kedysi Piťo býval (Zdroj: foto: topky)

BRATISLAVA - Bratislavský boss Juraj Ondrejčák si od novembra minulého roka odpykáva právoplatný trest odňatia slobody. Súd mu uložil aj trest prepadnutia majetku. Na Piťov majetok je vyhlásený konkurz, hlásiť sa majú všetci tí, ktorým boss dlhuje.

Súd vyhásením konkurzu vyzval veriteľov, aby sa do 45 dní od vyhlásenia prihlásili o svoje pohľadávky. Správca konkurznej podstaty Karol Kovár zisťuje majetok úpadcu, teda Piťa, aj prostredníctvom bánk, poisťovní a iných inštitúcií, ktoré sa dožadujú vyplatenia pohľadávok. Veritelia sa teda môžu hlásiť, aby sa dostali k svojim peniazom. Z predaja zhabaného majetku sa v prvom rade vyplatia práve poškodení. Spísaný majetok sa bude speňažovať, a tým sa uspokoja veritelia. Čo ostane, správca vydá štátu. 

Dlhuje vám údajný boss
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: finstat.sk)

Karol Kovár, správca pre konkurzné konanie úpadcu Juraja Ondrejčáka, zvolal prvú schôdzu veriteľov. Bude dňa 29. júla 2015 o 10.30 hodine v Bratislave na Vajnorskej 8/A, na II. poschodí vo Veľkej zasadačke.
 

16 rokov a prepadnutie majetku

Ondrejčáka právoplatne odsúdil Najvyšší súd SR dňa 26. novembra 2014 na 16-ročný trest odňatia slobody. Súd mu okrem trestu väzenia uložil aj trest prepadnutia majetku. Podľa zákona sa konkurz považuje za vyhlásený zverejnením uznesenia o vyhlásení konkurzu v Obchodnom vestníku. Konkurz na majetok Ondrejčáka zverejnili vo vestníku 24. apríla. Súd ustanovil do funkcie správcu Karola Kovára, ktorý sa venuje konkurzom už 18 rokov.

Piťov majetok

Prvostupňový súd, ktorým bol v Ondrejčákovom prípade Špecializovaný trestný súd v Pezinku, nerobil súpis konkrétneho majetku. Piťo mal vlastniť minimálne dva vojenské veterány - vojenské autá značky Dodge WC 57 a Jeep Willys MB, luxusný automobil Bentley, automobil Mercedes G, polovicu vily v Lamači, okrem iného aj pozemky na Donovaloch, byt v bratislavskom Starom Meste a viacero štvorkoliek. Mimo toho mal vlastniť záhradu v Lamači, nebytový priestor v centre Bratislavy a 70-percentný podiel vo firme.

Súdy trest prepadnutia majetku neukladajú často, v roku 2013 ich bolo deväť. Najznámejší verdikt súdu s výrokom o prepadnutí majetku bol v kauze bývalého šéfa nebankových subjektov Vladimíra Fruniho, ktorý tak prišiel napríklad o garáže, dom, autá, jachty, motorové člny a iné.

Viac o téme: MajetokKonkurzSúd Juraj OndrejčákPiťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu