Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Manžel chce naspäť zdravú ženu

Otto Neuman s dcérou Ritou Huňadyovou, ktorá sa s matkou rozprávala tesne po operácii. Zobraziť galériu (3)
Otto Neuman s dcérou Ritou Huňadyovou, ktorá sa s matkou rozprávala tesne po operácii.

KOŠICE - Zázraku sa zatiaľ nedočkali. Presne 365 dní je v kóme Katarína Neumanová (54) z Košíc. Manžel Otto je pri nej každý deň a má len jedno prianie: „Ženu chcem naspäť takú, aká bola predtým!“ Katarínu Neumanovú kvôli ženským problémom operovali vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach. V priebehu niekoľkých hodín po operácii upadla do kómy.

„Pravidelne s manželkou komunikujem. Hovorím jej, čo sa deje, ako sa majú deti, vnučka. Občas jej vyhŕknu slzy z očí. Podľa lekárov to však nie je posun, vraj jej iba pracuje podvedomie,“ hovorí Otto Neuman. Katarína je podľa neho na tom lepšie ako na začiatku. Neustále sa snaží, aby bolo o jeho manželku čo najlepšie postarané. „Bola dvakrát v hyperbarickej komore. Mala ísť znova, no jej zdravotný stav to neumožnil. Verím, že onedlho podstúpi ďalšiu kyslíkovú kúru,“ dúfa Otto Neuman.

Doteraz sa mu nikto neospravedlnil a vyšetrovanie ešte polícia neukončila. Prípadom sa zaoberal aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Konštatoval, že pochybenie nastalo v zabezpečení pooperačnej zdravotnej starostlivosti a došlo ku skomplikovaniu zdravotného stavu pacientky. Nemocnica proti tomu podala námietky. „Úrad prešetrovanie ukončil a rozhodol o podaní trestného oznámenia,“ uviedla hovorkyňa Annamária Higginsová. Zároveň uložili nemocnici prijať opatrenia na odstránenie nedostatkov, čo aj skontroluje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu