Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Výnimočný projekt pre vysokoškolákov: Technológie budúcnosti a veľtrh práce v Bratislave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Fablab.sk)

BRATISLAVA – Budúca generácia a technológie budúcnosti, to patrí k sebe. Študenti Fakulty manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave chápu ako jedni z prvých na Slovensku, ako funguje 3D tlačiareň, ktorá je v zahraničí tak populárna, no pod Tatrami je to stále záhada zahalená veľkým tajomstvom.

Štvrté vydanie Fóra Étudiants – Éntreprises zorganizoval Slovensko-francúzsky univerzitný inštitút v spolupráci so študentmi fakulty managementu v priestoroch nového univerzitného FABLAB-u.

„Cieľom stretnutia je vytvoriť užší kontakt medzi študentmi frankofónnych študijných programov a zástupcami podnikovej sféry. Netradičné miesto tohtoročného fóra umožní všetkým účastníkom oboznámiť sa s novou platformou, ktorá je vybavená modernými digitálnymi technológiami ako ED tlačiareň, laserový vyrezávač a podobne,“ priblížila Veronika Štvrtecká z fakulty manažmentu. Vďaka tomu, že moderné technológie prezentovali priamo študentom, každý záujemca si dokázal vyrobiť svoje vlastné spomienkové predmety.

Podujatie otvoril francúzsky veľvyslanec MENO „Som nadšený, že mladí frankofónni Slováci sa takto angažujú a hľadajú spoluprácu s francúzskymi firmami,“ povedal Didier Lopinot.

Na fóre sa prezentovalo pätnásť francúzskych spoločností, ktoré pôsobia na slovenskom trhu. Medzi najvýznamnejšie patrí Amazon, Translata, Belgicko-slovenská obchodná komora, Pont Francophone, PSA Services Centre Europe, Peugeot Slovakia, Citroën Slovakia, Schneider Electric, ISKE (Inžinierske stavby Košice), Consulting and management central Europe, IBM, Accenture a nechýbala ani Francúzsko-slovenská obchodná komora.

„Študenti sa mohli pýtať zástupcov firiem, čo len chceli, a prechádzali doslova od stola k stolu. Spolu prišlo asi 150 študentov, niektorí dokonca až z Nitry,“ povedala Štvrtecká.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu