Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horor šéfa Fun rádia v Nepále: Drsný odkaz Borisa Kollára Lajčákovi, do*ebal som diplomatov!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA, Facebook)

KÁTHMANDU - Strach o život sa zmenil na hnev na slovenské úrady! Šéf Fun rádia Patrik Ziman zažil naživo zemetrasenie v Nepále. Po tom, čo ho prežil, sa poriadne posťažoval svojmu kamarátovi a kolegovi Marcelovi Forgáčovi. Ten jeho odkaz zavesil na Facebook a vyvolal búrku. Pridal sa k nemu aj boháč Boris Kollár!

Zemetrasenie v Nepále tento víkend spôsobilo katastrofu. Zomrelo tam vyše 4 tisíc ľudí. Pri obrovskej tragédii boli aj Slováci. Medzi nimi aj Patrik Ziman, šéf Fun rádia. Tomu sa, našťastie, nič nestalo, ale svoj hnev dal poriadne najavo prostredníctvom kolegu Marcela Forgáča. Posťažoval sa na slovenské úrady a konzula, ktoré podľa neho nerobia všetko pre ich bezpečnosť.

"Skúšame sa dostať domov, zatiaľ dva dni bez úspechu. Je to naozaj krízová situácia. Naše orgány nás úplne ignorujú. Na stránke ministerstva zh je zaregistrovaných vyše 14 ľudí. Nikto nevie povedať kompetentnú informáciu, honorárny konzul, ktorému sme sa dovolali pre nás nepohol prstom. Všetky krajiny evakuujú ľudí vrátane Čechov a na nás sa úplne serie. Mojej mame sa podarilo spojiť s českou konzulkou. Keď sa dnes nedostaneme domov ďalším letom, snáď sa nám podarí dostať do ich lietadla. Rátajú Česi s nami (vďaka za našich rodičov). Absolútne žiaden kontakt, alebo snaha zo strany slovenských úradov. Sme zatiaľ našťastie v poriadku, ale je mi z toho prístupu na grcanie. Sme už vyše 50 hodín v strese a ohrození života. V takejto situácii sa môže Slovák ocitnúť kdekoľvek na svete, okrem našich najbližších sa asi nemáme možnosť spoľahnúť na nikoho," napísal Forgáč na Facebooku.

Pridal sa k nemu aj Boris Kollár, majiteľ Fun rádia. Ten tiež nešetril kritikou slovenské úrady a na svojej sociálnej sieti sa poriadne rozčúlil.

Horor šéfa Fun rádia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Minister Lajčák im vynadal

"Ľudská zloba očividne nemá hranice. Najradšej by som sa opýtal pánov Forgáča a Zimana, čo si to vlastne dovoľujú takto znevažovať prácu celého tímu ministerstva, vrátane zastupiteľského úradu v Dillí a honorárneho konzula v Nepále!", odkázal im Lajčák. A pokračoval v drsnom tóne ďalej.

"Utierajú si ústa o človeka, ktorý napriek tomu, že jeho vlastný dom bol zemetrasením poškodený, nezištne pomáha Slovákom, sám pomohol desiatim našim občanom dostať sa na letisko, pomohol vybaviť náhradné cestovné doklady, previezol do nemocnice zraneného občana SR, zabezpečuje prevoz pre tých občanov SR, ktorí sa nevedia dostať z vysokohorských miest do hlavného mesta, kontaktoval priamo na letisku slovenských občanov s ponukou na asistenciu a pomoc," a dodal, že od soboty pracuje už viac ako 48 hodín, aby zisťoval čo najviac informácií o Slovákoch v Nepále.

Minister zahraničia mu nakoniec odkázal, aby nebol precitlivený. Podľa neho sa mu nič vážne nestalo, len mu chýba komfort. "Ponúkli sme pomoc a asistenciu každému, s kým sa nám podarilo skontaktovať, vynakladáme obrovské úsilie, aby sme garantovali bezpečnosť našich ľudí v Nepále. A celé toto úsilie sa má degradovať šmahom ruky len preto, lebo nejakému jednotlivcovi nevyhovuje jeho momentálna miera komfortu? Je pán Ziman v nebezpečenstve? Je zranený? Potrebuje prevoz do nemocnice? Ocitol sa v nejakej núdzovej situácii? Nie. On sa len sťažuje, že nemá komfort, nadštandard, na aký je zvyknutý. Je zaujímavé, že nikto iný z 65 Slovákov, ktorých sa nám v Nepále podarilo kontaktovať, sa nesťažuje, naopak, sú vďační, že sme im pomohli. Opýtajte sa členov expedície na Anapurnu. Opýtajte sa ďalších, ktorým sme podali pomocnú ruku v núdzi. Lebo: pre štát je prioritou urobiť maximum pre bezpečnosť slovenských občanov v zahraničí. Ich komfort je až druhoradý," zakončil Miroslav Lajčák.

Kollár zúri ďalej

Milionára Lajčákova reakcia nepotešila. Na Facebooku napísal ďalšie statusy. Tentoraz sa zastal Zimana. Podľa neho nie je žiadny blbeček a nevyplakáva len tak.

Horor šéfa Fun rádia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

A do tretice prišila Kollárovi správa od Slováka, ktorý má v Nepále brata s priateľkou. Jeho odkaz adresoval na svojom profile práve ministrovi Lajčákovi.

Horor šéfa Fun rádia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu