Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Budúci týždeň k nám zavíta jar, ale...: Najprv 15 stupňov, potom sa predpoveď zmení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na zimné radovánky pomaly zabúdame a tešíme sa, že konečne príde vytúžená jar. Predpoveď počasia podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu napovedá, že sa neradujeme márne. Aspoň teda prvá polovica týždňa by nám mohla vyvolať úsmev na tvári. V tej druhej to už bude trošku horšie.

Pracovný pondelok nám rozjasní slnečné počasie s najvyššími dennými teplota 9 až 14 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 3 stupňnov. Fúkať má slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor rýchlosťou do 20 km/h.

Ani v utorok to nebude s oblohou na zahodenie. Má byť jasno až polooblačno, zrána ojedinele hmlisto. Nočná teplota klesne na 0 až -5 stupňov, v dolinách a kotlinách bude ojedinele aj chladnejšie. Vynahradí nám to však teplota cez deň, ktorá stúpne na 10 až 15 stupňov. Účesy nám postrapatí iba slabý premenlivý vietor.

Radosť z teplého počasia nám ale nevydrží. V stredu postúpi nad Slovensko studený front spojený s brázdou nízkeho tlaku vzduchu, ktorá k nám bude zasahovať zo Škandinávie. V jeho dôsledku pribudne premenlivá, spočiatku miestami zmenšená oblačnosť. Postupne sa pridajú aj prehánky. Nočná teplota zostúpi na 1 až -5 stupňov. Denná teplota sa vyšplhá na 8 až 14, v Žilinskom kraji a na Spiši na okolo 6 stupňov. Treba rátať aj s nárazovým vetrom, ktorý dosiahne miestami 15 až 35, resp. 55 km/h.

Vo štvrtok nás čaká premenlivá oblačnosť. Na viacerých miestach sa vyskytnú prehánky, na severe dokonca snehové. Ortuť teplomera v noci bude ukazovať 4 až -2, cez deň 6 až 11, v severnej polovici územia 1 až 6 stupňov. Potrápi nás silný vietor.

V piatok nás už neprekvapí premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach prehánky, na severe snehové. Naďalej bude silno veterno a vo vyšších polohách pri snežení sa môžu tvoriť snehové jazyky. Nočná teplota klesne na 3 až -3, denná dosiahne 5 až 10, v severnej polovici územia 0 až 5 stupňov.

V sobotu sa zobudíme do oblačného počasia s prehánkami. Nočná teplota spadne na 4 až -2, denná to dotiahne 5 až 10, na severe miestami okolo 3 stupňov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu