Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zrušenie ambulantných poplatkov si pýta svoju daň: Lekári spoplatňujú aj slová na FOTO!

Chudobní cudzinci by sa u nás nedoplatili Zobraziť galériu (3)
Chudobní cudzinci by sa u nás nedoplatili (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Nový zákon o poplatkov v ambulanciách má síce platiť až od apríla, ale lekári naň reagujú už oveľa skôr. Mnohí z nich sa možno budú snažiť vyrovnať finančný deficit podobne, ako klinika, ktorá vyvesila cenník úkonov nepreplácaných poisťovňou.

Keď pôjdete na vyšetrenie do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave (DFNsP BA) a nehovoríte po slovensky, do peňaženky siahnete poriadne hlboko. Lekár na neurologickej klinike si od vás totiž môže bez hanby vypýtať 50 eur za komunikáciu v cudzom jazyku, ako si všimol náš čitateľ na dverách kliniky v cenníku. Ide o úkon, ktorý nie je hradený z verejného zdravotného poistenia a spoplatnený od 7. 7. 2014.

Zrušenie ambulantných poplatkov si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dfnsp.sk)

Podobné informácie sme našli aj na stránke spomínanej bratislavskej nemocnice so spresnením, že touto sumou je spoplatnené vystavenie potvrdenia v niektorom zo svetových jazykov alebo preklad správy zo svetového jazyka. Táto informácia však nebola napísaná na dverách kliniky v žiadnom cudzom svetovom jazyku.

„Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava spoplatňuje vystavenie lekárskej správy v niektorom zo svetových jazykov alebo preklad správy zo svetového jazyka do slovenského jazyka sumou 50 eur  u samoplatcov, nie u poistencov zdravotných poisťovní. Cenník nie je zverejnený vo svetových jazykoch,“ potvrdila nám hovorkyňa DFNsP BA Dana Kamenická.

Zrušenie ambulantných poplatkov si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dfnsp.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu