Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský požiar na východe spôsobil škody za viac ako milión eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOKŠOV- BAKŠA – V spaľovni odpadov v obci Kokšov-Bakša pri Košiciach došlo v noci nadnes k rozsiahlemu požiaru. Horela tam hala s parnou turbínou na výrobu elektrickej energie. Predbežne odhadnutá škoda je viac ako milión eur.

Na mieste zasahovali hasiči zo staníc v Košiciach a Čane. Udalosť im nahlásili v pondelok (23.2.) o zhruba 22.40 h. Požiar, ktorý sa obišiel bez zranení, uhasili dnes okolo 2.00 h. Príčiny vzniku požiaru sú predmetom vyšetrovania. "Predbežne je vylúčené cudzie úmyselné zavinenie," uviedol dnes hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Tomáš Berzetei. Podľa predpokladov mohlo ísť o technologickú poruchu, zanedbanie povinnosti obsluhy, prípadne zlyhanie v oblasti bezpečnostných mechanizmov.

"Keďže majiteľ odhadol predbežnú materiálnu škodu na viac ako milión eur, na miesto udalosti bola vyslaná expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. Spaľovňa spoločnosti KOSIT, a.s., bola v rokoch 2010 až 2013 rekonštruovaná s investíciou 28,5 milióna eur, projekt zahŕňal aj inštaláciu novej turbíny - generátora na výrobu elektrickej energie. Kondenzačná parná turbína s využiteľným výkonom 6 MW bola schopná vyrobiť za rok maximálne 48.000 MWh elektrickej energie s predajom do rozvodnej siete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu