Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť: Lyžiar sa už nikdy domov nevráti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Lyžiarska sezóna si v Tatrách vyžiadala ďalšiu obeť. Ide o 56-ročného muža z Estónska, ktorému dnes už hliadka Tatranskej horskej služby – dobrovoľný zbor (THS-DZ) nedokázala pomôcť. Ako informoval jej predseda Jaroslav Švorc, lyžiar ležal na okraji zjazdovky na vrchole svahu INTERSKI na Štrbskom Plese. Po príchode hliadky bol v bezvedomí a nejavil žiadne známky života.

„Členovia Tatranskej horskej služby začali s okamžitou resuscitáciou, do ktorej sa zapojil aj náhodne prítomný lekár,“ informoval Švorc. Napriek snahe záchranárov sa Estónca oživiť nepodarilo. Hliadka THS-DZ nebohého následne transportovala k údolnej stanici lanovky. Odovzdaný bol privolaným príslušníkom polície. Podľa obhliadajúceho súdneho lekára, ktorý vykonal prehliadku tela, bol pravdepodobnou príčinou úmrtia srdcový infarkt.

Záchranári mali v stredu plné ruky práce. Iba niekoľko metrov od miesta nešťastia došlo k ďalšiemu úrazu. Pri zrážke dvoch mladých lyžiarov utrpel jeden z nich otras mozgu. „Po prvotnom ošetrení a transporte zo svahu bol 12-ročný postihnutý odovzdaný posádke vozidla rýchlej zdravotnej pomoci,“ uviedol Švorc. 

K ďalšiemu ťažkému úrazu došlo aj v stredisku Bachledova dolina – Franková. Deväťročné dievča tam pri náraze do prekážky utrpelo poranenie hlavy a tváre. „Vzhľadom na závažnosť poranenia privolala hliadka záchrancov THS-DZ vrtuľník, ktorý dievča transportoval do nemocnice,“ vysvetlil predseda záchranárov. Podľa vyjadrenia službukonajúcich záchranárov horším následkom v tomto prípade opäť raz zabránila prilba, ktorú dievča malo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu