Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pred voľbami sa Nové Zámky chválili projektom pre detičky: Dnes je všetko inak!

Deti z Nových Zámkov si školské autobusy dlho neužili.
Deti z Nových Zámkov si školské autobusy dlho neužili. (Zdroj: RTVS)

NOVÉ ZÁMKY – Typickým príkladom predvolebných bojov je situácia, aká nastala v Nových Zámkoch. Ešte v novembri minulého roka bývalý primátor mesta spustil projekt, vďaka ktorému mohli deti využívať školský autobus. Ten ich zdarma doviezol do školy aj zo školy, avšak po novom roku si už podobný „luxus“ užívať nemôžu. Nový primátor tvrdí, že nie sú peniaze.

Pôvodne chcelo mesto dva autobusy financovať z eurofondov. „Píšeme projekt, aj keby ten projekt nebol úspešný, tak mesto sa rozhodne naďalej prevádzkovať tieto autobusy. Zhruba ide o 4 až 5 tisíc eur mesačne na všetky školy,“ povedal pre RTVS Peter Ágh, bývalý prednosta mestského úradu ešte minulý rok. Po voľbách a výmene primátora sa však všetko zmenilo.

„Momentálne nepremáva z dôvodu, nakoľko vôbec na to neboli v rozpočte mesta vyčlenené peniaze,“ vysvetlil svoje rozhodnutie zrušiť školské autobusy Otokar Klein, súčasný primátor Nových Zámkov. Vlastné zdroje kvôli zadĺženosti mesta použiť nechce. Súčasná prednostka mestského úradu Tunde Szekeresová zdôrazňuje, že chybu spravilo minulé vedenie, ktoré o projekte nenechalo žiadne záznamy.

Školský autobus sa ale pokúsia obnoviť, spoliehajú sa rovnako ako ich predchodcovia na eurofondy. Dovtedy majú všetci žiaci možnosť využívať autobusy mestskej hromadnej dopravy zadarmo, a to každý deň do ôsmej hodiny ráno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu