Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za mafiánsku vraždu a kšefty s drogami im hrozí výnimočný trest

KOŠICE - Krajský prokurátor dnes obžaloval troch mužov z gangu zavraždeného údajného mafiánskeho bossa Karola Kolárika z vraždy muža, ktorému predali drogy. Trojica spolu s ďalším doteraz nevypátraným spoločníkom podľa prokuratúry obeť brutálne zavraždila a následne zakopala.

Všetci traja sa už pred súdom zodpovedajú za vraždu člena konkurenčnej skupiny Miroslava Stojku. Za oba činy im hrozia výnimočné tresty.

Trojica obžalovaných Róbert F., Maroš K. a Ladislav B. v októbri 2004 vraj najprv násilne svoju obeť odvliekli, pričom mužovi podali omamnú látku. Previezli ho údajne do lesov pri obci Vyšná Kamenica, kde ho bili, kopali a bodali do nôh. Požadovali vraj, aby im zaplatil za dodané drogy v hodnote milión korún. Keď to poškodený odmietol, Róbert F. ho podľa prokuratúry zastrelil, telo potom hodili do pripravenej jamy, posypali vápnom a zahrabali.

Traja muži sú dnes za staršiu vraždu Stojku vo vyšetrovacej väzbe. Tá sa stala v roku 1999 v Košiciach na sídlisku Nad Jazerom pred pohostinstvom Pláž. Stojku najprv vylákali von, následne ho napadli mačetami a postrelili. Spôsobili mu ťažké zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol.

Z vraždy Stojku sa trojica zodpovedá pred krajským súdom, naposledy pojednávanie 30. novembra odročili. Termín ďalšieho pojednávania zatiaľ neurčili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu