Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Revolučná myšlienka ochrancov zvierat: Živý vianočný darček? Rozhodne áno!

Ochrancovia zvierat sa snažia vychovať ľudí vo vzťahu k zvieratám naozaj originálnym spôsobom. Zobraziť galériu (5)
Ochrancovia zvierat sa snažia vychovať ľudí vo vzťahu k zvieratám naozaj originálnym spôsobom. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Každý rok s blížiacimi sa Vianocami pribúdajú výzvy zo strany ochrancov zvierat, aby si ľudia bezmyšlienkovite nekupovali domáce zvieratká. Teraz však záchrancovia stoviek psíkov po celom Slovensku prišli s revolučným nápadom. Myšlienka celého projektu je veľmi jednoduchá. Živý darček? Áno!

Profesionálny fotograf pre Slovenskú alianciu ochrancov zvierat nafotil niekoľko psov z útulkov, ktorých "ozdobili" červenou mašľou, aká sa zvykne dávať na vianočné darčeky. Nesnažia sa, tak ako v minulých rokoch, odhovoriť ľudí od kúpy živého darčeka, ale práve naopak. Snažia sa ukázať, že ešte lepšie, ako si psíka kúpiť v obchode, je dať lásku a domov takému, ktorý v živote nemal šťastie.

Ochrancovia zvierat sa snažia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Ľudia by mali byť pyšní na to, že si zobrali psíka z útulku, podobne to funguje v Rakúsku. Ak by dali najavo červenou mašľou alebo stužkou, že majú svojho miláčika z útulku, čo je chvályhodné a pozitívne v očiach verejnosti, aj ostatných ľudí by inšpirovali, aby nekupovali psíkov od množiteľov, ale skôr si najprv vyskúšali živý darček z útulku. 

Ochrancovia zvierat sa snažia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

V rámci hesla Nekupuj, adoptuj! chcú zároveň dobrovoľníci priniesť novú myšlienku medzi ľudí, ktorí rozmýšľajú o kúpe živého vianočného darčeka. Miesto toho, aby si kúpili pod vplyvom pozitívnej vianočnej nálady psíka na stálo, zoberú si z útulku jedného do dočasnej opatery. Keď sa rozhodnú, že to predsa len nezvládnu, môžu ho vždy vrátiť a nemusia riešiť vzniknutú situáciu inak. Tak by do preplnených útulkov po sviatkoch nepribúdali stále nové psy, ale v najhoršom prípade by sa niektoré vrátili naspäť.

Ochrancovia zvierat sa snažia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Naopak, ak sa im psík zapáči, vybavia sa potrebné dokumenty a môžu si ho nechať. Takto sa vyrieši hneď niekoľko problémov, ktoré útulky majú. Zároveň si ľudia uvedomia, že v niektorých rozhodnutiach sa netreba unáhliť, naopak, najlepšie a najjednoduchšie je vyskúšať si náročnú starostlivosť o živého tvora bez následkov. Takže revolučná myšlienka znie: „Živý darček? Áno!“

Ochrancovia zvierat sa snažia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu