Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prezident Kiska sudcom: Zvyšovanie dôveryhodnosti súdnej moci je aj vo vašich rukách

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výber 18. člena Súdnej rady bude podľa prezidenta Andreja Kisku signálom, aké súdnictvo chcú mať samotní sudcovia SR.

"Verím, že sa presadí hlas a vôľa väčšiny z vás, slušných a čestných sudcov," adresoval v dnešnom otvorenom liste sudcom, ktoré poskytol riaditeľ komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan. Voľba sa uskutoční v utorok 25. novembra.

Ako Kiska poznamenal, úlohou každého ústavného činiteľa, okrem plnenia si povinností, je usilovať sa o trvalú dôveru občanov vo výkon moci, ktorá mu je zverená. "Ubezpečujem vás, že si uvedomujem, že zďaleka nie všetky problémy a nedostatky výkonu súdnej moci môžu vyriešiť sami sudcovia. Ale postupné zvyšovanie dôveryhodnosti je aj vo vašich rukách," konštatoval.

Účasť alebo neúčasť na voľbe člena Súdnej rady SR označil za dôležitý signál toho, ako vážne vnímajú sudcovia túto svoju zodpovednosť. "Domnievam sa, že vysokou účasťou a reprezentatívnosťou voľby môžete aj verejnosti poslať správu, že si túto zodpovednosť sami uvedomujete," zdôraznil.

Zároveň im zaželal múdre a zodpovedné rozhodnutie, ktorým prispejú k tomu, aby si občania mohli rok 2014 pamätať ako rok priaznivého obratu v slovenskom súdnictve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu